FacebookTwitterLinkedIn

Vacanță pentru business

Piața rezidențială din România a fost schimbată odată cu apariția virusului, iar conform noilor studii, 1 din 3 români, doresc să achiziționeze o vilă după criza Covid-19, în locul unui apartament. Tendința oamenilor de a se îndepărta de centrul orașului și de a se muta în comunități, departe de aglomerația urbană, era vizibilă chiar și înainte de 2020. Pentru noi, pandemia nu a făcut decât să grăbească această tendință și să înregistrăm cereri mult mai mari în ultimul an de la familii care doresc să își crească copiii aproape de natură, în afara centrului orașului, într-un complex rezidențial care răspunde tuturor nevoilor. Astfel, la scurt timp de la lansarea primei suburbii verzi din România- Amber Forest, amînregistrat vânzări record, peste 200 vile au fost deja vândute, cu un preț mediu de aprox. 200.000 euro/vilă. Proiectul va cuprinde peste 500 vile verzi şi 200 apartamente verzi, dezvoltate pe 31 de hectare, cu doar 15% din suprafață construită, având cel mai mic coeficient de utilizare a terenului.

Certitudini și predictibilitate

Vedem acum, la mai mult de un an distanță de la declanșarea pandemiei că oamenii sunt din ce în ce mai interesați să locuiască la casă și nu exisă suficientă ofertă de calitate. Clienţii îşi doresc un upgrade de la apartament la vilă, însă într-o comunitate.

Din punctul acesta de vedere, noi ca şi dezvoltatori am anticipat acest trend şi de peste 5 ani dezvoltăm proiecte rezidenţiale cu vile verzi, eficiente energetic, de o calitate înaltă, formând în acelaşi timp comunităţi cu facilităţi integrate (spaţii verzi, parcuri, terenuri de sport, locuri de joacă etc),

Consider că una dintre certitudinile acestui an a fost o confirmare: și înainte de pandemie am crezut în valoarea comunității rezidențiale și am început să dezvoltăm comunități care să ofere cât mai multe facilități proprietarilor. Acum după pandemie, comunitatea a devenit standard.

Îngrijorări

Într-adevăr, anul 2020 a fost unul al provocărilor, însă odată cu acestea au venit și o serie de noi oportunități. Cred cu tărie că trebuie să rămânem pozitivi și trendurile ascendente ale multor piețe să ne dea încrederea unei stabilități economice.

Planuri de business

În primul rând, demarăm construcțiile pentru prima suburbie verde din România. Amber Forest are infrastructură completă, de înaltă calitate, şcoală, grădiniţă şi afterscool, cu peste 5.3 hectare pentru parcuri și spații verzi, terenuri şi săli de sport, piste de alergare şi biciclete, spa şi sală de fitness, supermarket, piaţă, brutărie, restaurante, cafenea, farmacie, policlinică, spaţiu de co-working cu săli de conferinţe, precum şi acces direct la pădurea Băneasa, cea mai mare pădure din jurul municipiului Bucureşti. Investiția pentru întregul proiect este estimată la 110 milioane euro.

În al doilea rând, vom continua eforturile noastre de informare a publicului despre beneficiile oferite de o comunitate locuitorilor, despre echilibrul oferit familiilor și imactul pozitiv asupra creșterii copiilor într-un cartier cu familii care împărtășesc aceeași viziune și valori.

Iar în al treilea rând, construirea şi dezvoltarea în permanenţă a echipei şi a reţelei de parteneri, care ne susţin să creăm proiecte de calitate, unice.

Vacanță în țară sau străinătate

Da, mă voi bucura de vacanță împreună cu familia mea în Grecia.

Despre cum își vor petrece vara liderii din diferite industrii regăsiți în următoarea ediție a Forbes România, care va apărea pe piață la finalul lunii iulie.