FacebookTwitterLinkedIn

Veniturile companiei de închiriere de apartamente au crescut în trimestrul patru al anului trecut la 1,5 miliarde dolari, cu 38% mai mult decât cele din trimestrul IV 2019. De asemenea, au depășit veniturile din trimestrul IV 2020 cu aproape 80%, în ciuda impactului Omicron. În general, 2021 s-a dovedit a fi an bun pentru Airbnb, demonstrând reziliența afacerii.

Compania pune rezultatele bune pe seama creșterii numărului de călătorii interne și sejururilor mai lungi ale oaspeților, la prețuri mai mari.

Chiar dacă afacerea din San Francisco a fost inițial lovită de pandemie, Airbnb și-a revenit, pe măsură ce oamenii au apelat la călătorii mai aproape de casă, unde au stat pe perioade mai lungi, pentru a lucra de la distanță. Tendința a continuat în timpul pandemiei, cu „rezervările non-urbane” reprezentând o creștere de aproximativ 45% în trimestrul al patrulea al anului trecut.

Cererea puternică a ajutat la creșterea prețurilor practicate de gazde, cu tarifele medii zilnice în timpul celui de-al patrulea trimestru în creștere cu 20%, la 154 de dolari pentru piața americană.

Se estimează că rezervările vor depăși semnificativ nivelurile dinainte de pandemie. Airbnb a raportat un profit de 8 cenți pe acțiune și un venit de 1,53 miliarde de dolari, în timp ce analiștii se așteptau la un câștig al companiei de 3 cenți pe acțiune și la venituri de 1,46 miliarde de dolari.

Comunitatea Airbnb cuprindea 6 milioane de listări de proprietăți la sfârșitul anului 2021. Gazdele au câștigat, potrivit raportului companiei, în jur de 34 de miliarde de dolari în 2021.