FacebookTwitterLinkedIn

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a aprobat plăți de 27,3 milioane de euro pentru proiecte de investiții și măsuri pentru mediu și climă. Plățile au fost efectuate în perioada 6 iunie – 5 iulie și au fost derulate din fondurile alocate României prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR).

Pentru investițiile fermierilor, antreprenorilor, procesatorilor și ale autorităților locale, AFIR a virat fonduri nerambursabile alocate pentru decontarea cheltuielilor eligibile în valoare de 15,5 milioane de euro.

“AFIR efectuează plățile din fondurile publice nerambursabile pe care le gestionează ca urmare a depunerii de către beneficiarii PNDR 2020 a cererilor de plată, în conformitate cu procedurile care se aplică contractelor de finanțare încheiate”, se arată într-un comunicat al agenției.

Alte 11,8 milioane de euro au fost acordate pentru compensarea pierderilor de venit ale fermierilor, aferente măsurilor de mediu și climă gestionate de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.