FacebookTwitterLinkedIn

Prima fază a proiectului, AFI Tech Park 1 (o clădire P+8 de birouri Clasa A, cu o suprafață totală închiriabilă de 22.000 mp), a fost finalizată în trimestrul trei al anului trecut. În prezent, peste 80% din clădire este deja închiriată. AFI Tech Park 1 deține pre-certificarea LEED Platinum de clădire verde. Printre chiriașii clădirii se numără New Work, Afcon Electra România, certSIGN, Game World Group, RTC Proffice Experience, Knauf (cu cele două divizii, Knauf Gips și Knauf Insulation), Hilti Romania, World Class, WWF și Connect 44.

Potrivit reprezentanților Afi Europe România, printre avantajele oferite chiriașilor se numără un card de reduceri oferit angajaților companiilor, care poate fi utilizat la restaurantele și la furnizorii de servicii din zona clădirii de birouri, dar și proximitatea sălii de sport World Class, unul dintre cei mai mari chiriași ai clădirii. De asemenea, companiile din AFI Tech Park 1 beneficiază de o sală de ședințe care poate fi închiriată în regim orar, reducând astfel cheltuielile de funcționare.

„Următoarea fază a proiectului va cuprinde o clădire de 8 etaje, la aceleași standarde înalte cu care ne-am obișnuit deja chiriașii. Lucrările vor începe în următoarele luni și vor fi finalizate, cel mai probabil, la sfârșitul anului viitor. Ne bucurăm de faptul că putem contribui la dezvoltarea acestei zone, așa cum s-a întâmplat și în cadrul celorlalte proiecte pe care le-am dezvoltat. Valoarea estimată a investiției în AFI Tech Park 2 se ridică la 37 de milioane de euro”, a declarat Doron Klein, CEO AFI Europe Romania.

Pe segmentul de birouri, AFI România are în dezvoltare Afi Tech Park -faza a II-a, un parc de business de clasa A cu o suprafață închiriabilă de 56.000 de metri pătrați. Parcul de business va include două clădiri de birouri de înălţime redusă și un turn de birouri, care vor avea spații verzi amenajate într-o grădină centrală, proiectul fiind un campus high tech care răspunde nevoilor de extindere a companiilor IT&C din România prin oferirea unui spațiu potrivit din punct de vedere al dotărilor tehnice și al posibilităților de dezvoltare.  Odată finalizat, campusul AFI Tech Park va deveni unul dintre cele mai importante proiecte de birouri din zonă. Campusul este situat la intersecția a trei sectoare – 3,4 și 5 – ceea ce îl face ușor accesibil de către angajații companiilor care și-au relocat aici birourile, susțin reprezentanții dezvoltatorului.

De asemenea, AFI Europe România va începe în viitorul apropiat dezvoltarea altor proiecte, cum ar fi parcul de retail care va fi construit pe un teren de 80.000 de metri pătrați din Arad, a cărui ancoră va fi un hypermarket și un magazin tip „DYI”.

Citește și: Forbes Best Office Hubs 2019