FacebookTwitterLinkedIn

Primul proiect al inițiativei ROMANIA NOW este un album de fotografie prin paginile căruia devii martorul momentelor de sărbătoare ale țării noastre. Demarat în noiembrie 2021, proiectul a debutat cu un concurs. Talentul fotografilor s-a evidențiat printr-o serie de postări online. Mii de imagini care animă vise de vacanță, tihnă și zile de poveste, dar și curiozități arhitecturale și oportunități de aventură, au fost înscrise în concurs printr-o simplă postare. 

Prin paginile sale, albumul de fotografie ROMANIA NOW își propune să-și poarte cititorii prin poveștile României, surprinse de fotografi talentați în drumurile sau zborurile lor prin țară.

Nordis Group, prin Fundația Nordis și inițiativa ROMANIA NOW, și-a asumat responsabilitatea de a vorbi lumii despre România, de a promova imaginea de țară, prin a susține și a dezvolta ideile, proiectele și eforturile menite să amplifice brandul țării noastre.

Calitatea și emoția surprinsă în fotografii a îngreunat decizia juriului format din personalități de renume din industria de travel și lifestyle: F. Dilek Uyar – Photographer National Geographic Turkey, Cătălin Gruia – Editor in Chief National Geographic Romania, actrița recunoscută internațional Catrinel Marlon, Emanuel Poștoacă – Founder Nordis Group, Karin Mueller – Senior Picture Editor Conde Nast Traveller UK, și Raluca Michailov – Owner & General Manager Forbes Romania. 

Marele premiu în valoare de 10.000 de euro a fost câștigat de fotograful care a surprins Transfăgărășanul la crepuscul, șerpuit de luminile mașinilor care părăsesc traseul. Următoarele 25 de fotografii au fost premiate cu câte 500 de euro.

În urma evenimentului de lansare, care va avea loc sâmbătă, 25 iunie, începând cu ora 17, pe terasa librăriei Humanitas Kretzulescu, albumul va putea fi achiziționat din orice librărie Humanitas.

Oaspetele de onoare al evenimentului este actorul Horațiu Mălăele, care a semnat prefața albumului. Debutând într-o notă personală, textul surprinde emoția actorului și dragul de țară care nu se poate sustrage istoriei ce ne leagă pe toți și ne responsabilizează să ducem mai departe privilegiul de a ne bucura de natura și cultura noastră. 

Nordis Group a dus, la propiu, imaginea României peste hotare. Proiectate pe ecrane luminoase, cele 26 de fotografii câștigătoare au impresionat trecătorii piețelor centrale din șapte metropole ale lumii. În data de 1 decembrie 2021, de Ziua Națională a României, acestea au putut fi admirate în Londra, New York, Dubai, Sydney, Roma, Tel Aviv și București. Următoarea mare impresie au făcut-o la Pavilionul României de la Expo Dubai 2020, unde, curioșii le-au putut admira de la distanță în cadrul expoziției sau analiza îndeaproape răsfoind albumul ROMANIA NOW. Acum sunt expuse publicului în lobby-ul Nordis Hotel Mamaia.