FacebookTwitterLinkedIn

Activele BlackRock, cel mai mare administrator de fonduri din lume, au depășit recordul de 10 trilioane de dolari, propulsate de o creștere a fluxurilor din trimestrul al patrulea către fondurile sale tranzacționate la bursă.

Investitorii au alocat o sumă netă de 104 miliarde de dolari în ETF-uri (fonduri tranzacționate pe bursă) în ultimele trei luni ale lui 2021, a declarat compania într-un comunicat.

Cel mai mare administrator de active din lume a beneficiat și de o creștere a piețelor, cu S&P 500 urcând cu 11% în ultimul trimestru și cu 27% în 2021. Investitorii au adăugat o sumă netă de 169 de miliarde de dolari vehiculelor de investiții pe termen lung ale BlackRock, inclusiv ETF-uri și fonduri mutuale, în ultimele trei luni ale anului.

Black Rock a anunțat că activele sale au crescut cu 15% în ultimul trimestru al lui 2021. În aceeași perioadă, veniturile au crescut cu 14%, la 5,1 miliarde de dolari, în timp ce venitul net ajustat a fost de 1,61 miliarde de dolari.

Chiar dacă acțiunile BlackRock au scăzut cu 5 procente în acest an, ele au crescut cu aproape 30% în 2021.

Potrivit analiștilor, anul acesta ar putea fi mai dificil pentru fondurile de investiții, deoarece, la nivel global, băncile centrale pregătesc terenul pentru o politică monetară mai strictă în lunile următoare.