FacebookTwitterLinkedIn

Un nou proiect imobiliar de lux se va ridica în nordul Capitalei: Acmanic. Dezvoltatorul este Camicna Development, o companie cu capital autohton, care va investi în jur de 25 de  milioane de euro în proiectul ce va cuprinde 51 de duplexuri de peste 120 mp.

Potrivit consultantului imobiliar care va gestiona proiectul, SVN România, Acmanic va cuprinde o comunitate restrânsă, în care fiecare apartament va dispune de terase spațioase și grădini proprii, iar multe dintre dotările proprietăților vor fi sustenabile: pompe de căldură, panouri solare, sisteme smart home. 

Un alt factor diferențiator al proiectului rezidențial de lux va fi înălțimea apartamentelor, de 3 metri în zona de living și 2,8 metri în zona dormitoarelor. Cele 51 de apartamente supraetajate vor fi amplasate în două clădiri cu câte trei etaje fiecare.

Proiectul este amplasat în zona Iancu Nicolae din nordul Bucureștiului, la marginea pădurii Băneasa și în apropierea liceului Mark Twain și a Cambridge School of Bucharest. 

Segmentul premium și de lux din București este estimat să înregistreze în 2022 cele mai bune rezultate din istorie, cu o cotă de piață de aproximativ 4,6% din locuințele aflate în dezvoltare, potrivit datelor SVN Romania. 

”Piața rezidențială de lux din București trece prin cea mai bună perioada a sa din istorie, cu o cotă de piață de aproximativ 4,6% din oferta nouă, adică peste 1.500 de locuințe premium și de lux aflate în construcție, un record pentru segmentul de profil”, a declarat Andrei Sârbu, CEO SVN Romania, consultantul imobiliar al proiectului.

Fiecare unitate rezidențială va fi înconjurată de grădini și spații verzi cu o suprafață totală de 3.000 mp. Termenul de finalizare al proiectului este prevăzut pentru trimestrul patru al anului 2023.