FacebookTwitterLinkedIn

Accenture, companie globală de servicii profesionale în domenii precum digital, cloud și securitate, a inaugurat un nou sediu în Cluj, în urma unei investiții în valoare de 1,5 milioane de dolari.

Angajații fac parte din divizia Industry X, responsabilă cu dezvoltarea de software industrial în domenii precum căi ferate, auto și producție.

Divizia Industry X numără circa 900 de angajați în România, în Timișoara, Târgu Mureș și Cluj. În total, în România, Accenture are peste 4.000 de angajați care livrează servicii în domenii precum digital, cloud și securitate. În ceea ce privește clienții, la momentul actual, divizia Industry X deservește peste 30 de clienți, dintre care 10 sunt cei mai mari și acoperă 80% din volumul total.

“Am revizuit recent datele pe care le-am avut local și pentru Industry X în România. Suntem în plan și continuăm cel puțin pentru anul acesta fiscal în același mod. Din punct de vedere global, în Q1 și Q2 raportările pe care le-am avut sunt în trend cu ce ne-am prognozat ca și creștere, de 12-15%. Am încheiat anul anterior cu peste 50 de miliarde de dolari”, a declarat György Birtolon, Managing Director Accenture Industry X România, pentru Forbes România.

În ceea ce privește obiectivele diviziei Industry X România, György Birtolon spune că acestea au rămas constante, în ciuda situației din Ucraina. “La nivel global prioritățile de creștere sunt de double digit, serviciile prioritare sunt cloud, security, și aici creșterea o vedem de 30%”.

Noul birou Accenture din Cluj, aflat în clădirea Hexagon Offices, are o suprafață de 2.000 mp, desfășurată pe 2 etaje. Potrivit reprezentanților, aproximativ 30% dintre angajați vin constant la birou, iar restul aleg regimul de muncă hibrid sau remote.

Articol în curs de actualizare…