FacebookTwitterLinkedIn

Transportul în comun din Capitală nu funcționează nici duminică, deși conducerea Societății de Transport București (STB) a adresat greviștilor un ultimatum pentru a relua activitatea.

Câțiva angajaţi ai societății s-au adunat, duminică dimineața, la Autobaza Titan și au strigat „demisia”, referindu-se direct la directorul STB, Adrian Criț. Ei au afișat un banner pe porțile autobazei pe care au scris același mesaj.

Sâmbătă, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a atras atenţia că şoferii STB care nu ies pe traseu riscă desfacerea contractului de muncă.

Nicușor Dan: „Există, pe de o parte, Codul Penal, care vorbeşte despre nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti şi găsiţi şi acolo limitele de sancţiuni, (…) pe de altă parte există un contract de muncă în care se prevăd drepturi şi obligaţii – obligaţia de a presta activitatea pentru care eşti plătit – şi sunt nişte sancţiuni graduale, inclusiv cea a desfacerii contractului de muncă”, conform RRA.

Municipalitatea a pus la dispoziţia şoferilor STB, care sunt împiedicaţi de colegii lor să iasă pe traseu, numărul de telefon 0800800868 pentru a sesiza acest lucru, a anunţat Nicuşor Dan.