FacebookTwitterLinkedIn

Departamentul pentru Situații de Urgență a lansat forma actualizată a aplicației prin care cetățenii pot primi, prin mesaje pe telefoanele mobile, mai multe tipuri de alerte și pot afla despre atenționările meteorologice.

Departamentul pentru Situații de Urgență subliniază că, la momentul în care a fost introdusă, și anume primăvara anului 2016, aplicația DSU era singura sursă de informare oficială în ceea ce privește pregătirea comunităților în fața pericolelor iminente.

Noul format, disponibil de duminică, 29 ianuarie, atât pentru sistemele Android, cât și pentru iOS, a fost lansat și pentru a marca nouă ani de activitate a departamentului, informează RRA.

Aplicația, disponibilă în română și engleză, este împărțită în mai multe secțiuni; știri, hartă interactivă, modul de raportare, apelare directă la 112, ghiduri instructive, alte informații și link-uri de interes.

Sistemul RO-ALERT este implementat pe teritoriul României de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale, ca urmare a Ordonanței de urgență nr. 72 din 5 octombrie 2017.