FacebookTwitterLinkedIn

Comisia Europeană a anunțat rezultatele cererii de propuneri din 2022 pentru Inițiativa privind Universitățile Europene. Instituțiile de învățământ superior din România incluse în cadrul alianțelor câștigătoare sunt Universitatea din București, Universitatea Tehnică de Construcții București, Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea din Oradea și Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.

Comisia a anunțat rezultatele cererii de propuneri din 2022 pentru Inițiativa privind Universitățile Europene: cu un buget record de 272 de milioane de euro din programul Erasmus+, 16 alianțe ale inițiativei Universităților Europene existente vor continua să primească sprijin, iar patru noi alianțe universitare vor putea să își înceapă cooperarea.

Fiecare alianță primește un buget de până la 14,4 milioane de euro din programul Erasmus+ pentru o perioadă de patru ani. Aceasta reprezintă o creștere semnificativă în comparație cu valoarea maximă de 5 milioane de euro pentru trei ani, în cadrul cererilor de propuneri Erasmus+ anterioare.

Strategia europeană pentru universități stabilește obiectivul de a sprijini 60 de universități europene care implică peste 500 de instituții de învățământ superior până la jumătatea anului 2024. În acest scop, o sumă record de 1,1 miliarde de euro în cadrul programului Erasmus+ este prevăzută în actuala perioadă de programare 2021-2027 pentru a sprijini universitățile europene.