FacebookTwitterLinkedIn

În perioada următoare, circa 600 de spații din portofoliul Administrației Fondului Imobiliar se vor scoate la licitație publică și vor fi date în administrare privată terenurile nefolosite, a declarat Stelian Bujduveanu, viceprimarul general al Capitalei în cadrul conferinței „Focus București”, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB). 

În prima parte a conferinţei, dedicată dezvoltării urbane și economiei circulare, a fost subliniată necesitatea elaborării unei strategii coerente vizând dezvoltarea urbană a Capitalei. 

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a punctat importanța clarificării situației juridice a terenurilor aflate în litigiu, aprobării Planului Urbanistic General (PUG) și a Planurilor Urbanistice Zonale (PUZ) printr-o colaborare reală între autoritățile locale, centrale și mediul de afaceri și ținând seama de interconectarea puternică a Capitalei cu județul Ilfov. „Autoritățile publice trebuie să trateze oamenii de afaceri ca fiind partenerii lor”, a accentuat prefectul Capitalei, Toni Greblă. 

Dezvoltatorii din real estate sunt nemulțumiți de situația actuală, în care eliberarea autorizațiilor de construcție de către Primăria Generală este în stand-by, și avertizează că, dacă nu se deblochează, piața s-ar putea confrunta cu livrări scăzute de apartamente și proiecte de birouri în anii care vin.