FacebookTwitterLinkedIn

Cu o formație academică în drept și științe politice la București și la Sciences Po – Institut d’études politiques Paris, Anca Damour este Executive Board Member al ELI Parks, jucătorul cu cea mai rapidă creștere în sectorul parcurilor de business industriale din România. De asemenea, ea este CEO & Partner al fondului de investiții D Craig Real Estate.

În lumea afacerilor, Anca are o experiență vastă în a coordona investiții și dezvoltare de business. A gestionat în România una dintre cele mai profitabile expansiuni de retail, cea a grupului francez Carrefour. De asemenea, a lansat programe-cheie de susținere a producătorilor locali, precum „Creștem România Bio” sau „Deschidem Vinul Românesc”. În același timp, a fost direct implicată în susținerea și dezvoltarea de start‑upuri bazate pe tehnologie și inovație, de la proiectele Innovation Labs până la Bringo, liderul în e-commerce de produse alimentare din România.

Dincolo de lumea afacerilor, de peste nouă ani are un rol activ în Consiliul de Administrație al „Hospice Casa Speranței”, cel mai mare ONG de îngrijire paliativă din România. În paralel, este una dintre vocile cele mai apreciate în susținerea antreprenoriatului feminin românesc, fiind și parte din boardul CONAF Romania.

Ca membru al Consiliului Executiv al ELI Parks și CEO al D Craig Real Estate, Anca Damour este implicată activ în ascensiunea ELI Parks. În doar 24 de luni, ELI Parks a ajuns la 150.000 de metri pătrați de spații logistice și industriale, iar în acest moment 50.000 de metri pătrați sunt în curs de construcție, depășindu-și astfel toate obiectivele de creștere. Abordările inovatoare folosind local business intelligence, designul unui model de business care permite tranziția de la depozite tradiționale către business parks, și construcția unei echipe de profesioniști cu cultură antreprenorială, toate acestea fac din ELI Parks un jucător capabil să devină un unicorn regional în sectorul său.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania