FacebookTwitterLinkedIn

În România, se regăsesc mai multe exemple remarcabile de femei lider din străinătate care au reușit să se integreze eficient în peisajul cultural și de afaceri local. Acestea au condus companiile spre succes pe piața românească, fiind pioniere ale inovației și transformării. Datorită curajului și determinării lor, au reușit să îmbunătățească standardele în domeniile lor de activitate și să inspire o nouă direcție în industrie.

Julia Kim, Președinte Samsung Electronics România și Bulgaria

De aproape trei decenii, Julia Kim a fost o parte integrantă a echipei gigantului sud-coreean Samsung. În timpul său petrecut în companie, a activat în diverse domenii, inclusiv marketing, planificare de produs, marketing online și vânzări. Din ianuarie 2022, Julia Kim îndeplinește rolul de președinte al operațiunilor Samsung Electronics din România și Bulgaria, iar sub conducerea sa, Samsung Electronics a înregistrat realizări notabile, printre care inaugurarea a patru centre educaționale Samsung (Samsung Smart Classrooms) în orașele București, Timișoara, Bacău și Oradea, ca parte a programului SEED.

50 cele mai influente, Ediția 2024: Lista doamnelor influente de origine străină din economia românească

Christina Verchere, CEO OMV Petrom

Ekaterina Egorova, CEO & CSO at IKEA South East Europe (Croatia, Romania, Serbia, Slovenia, Ukraine)

Vanya Panayotova, General Manager Romania & Adria-Balkans la L’Oréal

Claudia Fleischer, Director General Roche România

Sonja Dive Dahl, General Manager Radisson Blu România

Ausra Lucinskaite, General Manager The Marmorosch Bucharest | Autograph Collection

Cu o vastă experiență de peste 20 de ani în conducerea unor lanţuri hoteliere internaţionale importante din Anglia şi ţările baltice, Ausra Lucinskaite a adus o nouă viziune în industria ospitalităţii din România. Din toamna anului 2021, ocupă poziţia de director general al hotelului Marmorosch din Bucureşti, alegând să transforme „Micul Paris” în noua sa casă. Grupul lituanian Apex Alliance a deschis hotelul Marmorosch Bucharest, Autograph Collection în luna august 2021, cu 217 camere, fiind primul hotel intrat sub brandul Autograph Collection Hotels în țara noastră.