Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

5 sfaturi pentru a-ți închiria cu succes locuința pe Airbnb

Cu peste un milion de locuințe scoase la închiriat în 190 de țări, Airbnb a devenit o platformă de succes atât pentru turiștii care vor să se cazeze mai ieftin într-o destinație anume, cât și pentru persoanele care au o cameră liberă și vor să scoată un ban în plus.
 aboneaza-te
shutterstock_1078146620

În ciuda unor controverse de care s-a lovit Airbnb în orașele deja aglomerate de turiști, care au limitat drepturile de închiriere pentru unele apartamente, succesul platformei s-a construit strict pe faptul că oricine își poate scoate o cameră, un apartament sau o casă la închiriat, iar turiștii au avantajul de a-și alege cazarea și în funcție de recenziile lăsate de alți chiriași.

Dacă te-ai gândit să îți scoți locuința sau doar o încăpere la închiriat pe Airbnb, iată ce ar trebui să știi pentru a avea succes și a atrage cât mai mulți turiști:

Ordine și curățenie-lună

Curățenia este principalul criteriu după care turiștii vor aprecia calitatea cazării pe care le-o oferi. Chiar și în cazul camerelor închiriate la prețuri foarte mici, nimeni nu va accepta să stea într-un loc în care curățenia lasă de dorit. Asigură-te că faci ordine după fiecare turist care îți calcă pragul, schimbă așternuturile, aruncă gunoiul, șterge podelele și caută inclusiv în sertare sau sub pat, pentru a te asigura că nimeni nu a lăsat o surpriză neplăcută pentru viitorii clienți.

Un pat confortabil

Adeseori, turiștii care închiriază cazare prin Airbnb își petrec aproape întreaga zi explorând orașul și descoperind locuri noi. Pentru că ajung acasă seara sau noaptea târziu, obosiți, vor avea nevoie de un pat cât mai confortabil, în care să se odihnească bine și să se încarce cu energie pentru o nouă zi de bătut orașul în lung și-n lat. Chiar dacă nu ai la dispoziție un pat king-size, este esențial ca salteaua să fie una cât mai confortabilă și rezistentă. Dacă nu îți permiți o investiție foarte mare, dar nici nu vrei să faci rabat de la calitate, atunci cu siguranță ți se vor părea avantajoase aceste saltele de la pestre.ro, la prețuri pentru toate buzunarele, dar al căror nivel de confort nu va dezamăgi.

Fotografiile de calitate fac diferența

Poți avea o locuință de-a dreptul impresionantă, însă dacă fotografiile de prezentare de pe Airbnb nu reușesc să îi surprindă farmecul, atunci acest lucru se va vedea din plin și în numărul de turiști care fac rezervări. Investește în câteva poze profesioniste, care să prezinte încăperea sau camerele scoase la închiriat din unghiuri avantajoase, utilitățile de care dispune locuința, precum și câteva fotografii din împrejurimi. În general, zece fotografii de prezentare ar trebui să fie suficiente pentru a-i ajuta pe potențialii tăi clienți să își facă o părere cât mai corectă despre ce le poți oferi.

Stabilește un preț corect

Prețul la care închiriezi o cameră sau o locuință trebuie să fie unul corect pentru clienți. Acest lucru înseamnă că va trebui să iei în calcul mai mulți factori: prețul celorlalte cazări din apropiere, distanța locuinței tale față de principalele atracții turistice și centru, calitatea pe care o oferi, utilitățile din casă, precum și numărul de turiști pe care îi poți caza. Cu cât ești mai transparent și mai corect în stabilirea prețului unei nopți de cazare, cu atât vei avea șanse mai mari de a le face o impresie bună oaspeților tăi.

Răspunde prompt solicitărilor și mesajelor

Atunci când vizitezi o altă țară, ai deja suficiente emoții încât nu mai ai nevoie și de cele suplimentare cauzate de un proprietar care nu mai răspunde la telefon sau care nu are disponibilitate pentru a-ți pune cheile la dispoziție. Atunci când îți asumi rolul de gazdă, trebuie să fii suficient de flexibil pentru a te adapta programului incert al oaspeților tăi și să răspunzi prompt la mesaje sau la solicitările oamenilor. De asemenea, turiștii apreciază orice efort pe care îl vei face pentru a le veni în ajutor, dacă au nevoie de un loc pentru a-și lăsa bagajele până când este gata camera, de exemplu.

În cazul în care nu poți fi mereu la dispoziția clienților, cel mai bine este să ai un mecanism prin care oaspeții să poată face rost rapid de chei și să le lase, la plecare, fără să fie nevoie să se mai întâlnească cu tine.

Dacă ții cont de aceste sfaturi, șansele ca locuința pe care o închiriezi pe Airbnb să se bucure de succes și să fie apreciată de turiști vor fi mult mai mari. Până la urmă, trebuie să îți tratezi oaspeții așa cum ți-ar plăcea și ție să fii tratat atunci când vizitezi un loc străin.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii