FacebookTwitterLinkedIn

Motocicliștii au la dispoziție numeroase variante de a-și personaliza motocicletele cu ajutorul accesoriilor. Pasiunea pentru două roți începe cu achiziționarea unui motor, a unui echipament moto complet și, ulterior, a celorlalte obiecte considerate indispensabile atunci când pornești la drum. Fie că vorbim despre haine moto, despre cască, mănuși, un suport pentru ghidon pentru telefonul tău sau despre o husă, toate trebuie să aibă în comun același lucru: calitatea superioară. 

Mai jos, vei găsi cinci accesorii pe care orice motociclist trebuie să le dețină:

Echipament moto complet 

Înainte de a investi în orice accesorii pentru motocicletă, trebuie să te echipezi corespunzător, astfel încât să fii în siguranță la drum. Echipamentul complet de protecție, care este responsabilitatea oricărui motociclist, cuprinde: casca, jacheta și pantalonii sau combinezonul moto, încălțămintea specială, respectiv mănușile. Fiecare dintre aceste elemente are un rol major atunci când pornești pe șosea sau pe un traseu la bordul motocicletei tale. E esențial să știi că niciun articol nu este mai puțin important decât celălalt, ci toate te protejează în cazul unui eventual incident. 

Suport de ghidon pentru telefon

Pe lângă echipamentul de protecție, există și alte accesorii considerate indispensabile oricărui motociclist. Unul dintre ele este suportul de ghidon pentru telefon. Smartphone-urile fac parte din viața noastră, motiv pentru care ai nevoie de un sistem de protecție, montat în bord, care să îți permită să folosești telefonul chiar și cu mănușile în mâini. Suportul de ghidon Quad Lock este unul dintre cele mai bune astfel de dispozitive pentru telefoane dedicate motocicletelor. Sistemul se montează ușor și îți menține telefonul în siguranță atunci când ești la drum. Alături de suportul de ghidon este recomandată și utilizarea amortizorului de vibrații pentru protecție suplimentară a dispozitivului. 

Husă moto

Menținerea în stare foarte bună a motocicletei este una dintre preocupările fiecărui pasionat de două roți. Pentru a-ți proteja „motorul“ de factorii din mediu, precum precipitații sau raze solare, poți apela la o husă de protecție. De exemplu, husa moto impermeabilă Oxford Aquatex este disponibilă în mai multe dimensiuni, astfel încât să o poți alege pe cea potrivită pentru motocicleta ta. Înainte de a o achiziționa, verifică-i dimensiunile și compară-le cu acelea ale modelului tău de „motor“. Îți recomandăm să citești și recenzii despre produs înainte de a-l cumpăra, fiindcă detaliile celorlalți clienți despre mărimea potrivită îți pot fi de folos. Husa moto este construită din poliester stratificat pentru rezistență și durabilitate, are elastic în partea de jos și chingă pentru asigurare. De asemenea, este important să nu lași niciodată husa în contact direct cu toba sau cu părțile încinse ale motorului. 

Geantă ori rucsac pentru motocicletă

Și geanta moto este un accesoriu indispensabil, mai ales atunci când vine vorba despre drumuri lungi. Aceasta te va ajuta să-ți depozitezi obiectele personale în siguranță și se fixează ușor. Dimensiunea sa se alege, de preferat, ținând seama de aerodinamica motocicletei.

Ca alternativa la geanta moto poți alege un rucsac special, impermeabil, pe care să-l porți în spate în timpul drumețiilor. Pe lângă utilitatea acestor accesorii, te vei bucura și de o estetică aparte, fiindcă vor arăta foarte bine cu echipamentul tău moto, format din jachetă, pantaloni, mănuși și cască moto.

Accesoriile indispensabile pentru motocicliști pot varia în funcție de fiecare persoană în parte sau de tipul de utilizare a motocicletei. Dar indiferent că faci numeroase drumuri în oraș sau te aventurezi pe trasee montane, pentru plimbări în mijlocul naturii, ai nevoie de siguranță și de obiecte menite să te protejeze și să-ți ofere confort pe două roți.