FacebookTwitterLinkedIn

Sibienii vor putea circula, începând de duminică, cu 40 de autobuze ecologice, a anunţat administraţia locală. În total, în ultimii trei ani au fost achiziționate 110 autobuze noi în acest oraș.

“Proiectele realizate, în valoare de 163,15 milioane de lei, au avut ca rezultat în primul rând modernizarea parcului auto: 110 autobuze noi au fost cumpărate în ultimii 3 ani, iar până la finalul acestui an sunt aşteptate alte 9 autobuze electrice pentru care contractul a fost semnat în anul 2021. Astfel, în prezent, 77% din flota Tursib este prietenoasă cu mediul”, a declarat primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor.

Ea a precizat că noile autobuze sunt adaptate şi pentru persoanele cu dizabilităţi, pentru că au podea coborâtă şi locuri speciale pentru acestea. Autobuzele sunt echipate cu sistem de climatizare, de supraveghere video, oferă WiFi gratuit călătorilor şi prize de încărcare prin USB pe fiecare rând de scaune.

În oraș este în curs de implementare şi un nou sistem de ticketing pe noile autobuze, care urmează să fie extins şi pe celelalte mijloace de transport în comun în următoarea perioadă.

Pentru achiziţia de bilete se vor utiliza carduri de călătorie contactless. Validatoarele noi vor permite şi validarea cu carduri bancare contactless, smart watch-uri şi smart phone-uri, precum şi validarea codurilor QR afişate de aplicaţia mobilă de ticketing sau tipărite pe bilete de hârtie.