Cautare
, Contributor

Marketer și scriitor

Opinii |
|

28 de lucruri pe care le-am învățat până la 28 de ani

În primii ani de viață, am învățat ce înseamnă să fii în viață. Apoi, în adolescență, tot ce am învățat în primii ani nu a mai avut niciun sens; și am luat-o razna. Am vrut să schimb lumea, dar nu mi-a ieșit. Am început treptat să mă conformez și, odată cu asta, a apărut resemnarea sau nu. Și au mai apărut responsabilitățile ce anunțau începutul maturizării. Familia, jobul. Am trecut de 25 de ani și acum chiar nimic nu mai are sens. Dar toate astea fac parte din devenirea mea.
Laurentiu_Ion_Forbes

Acum, când împlinesc 28 de ani, mă gândesc că e important să mă uit la ce am învățat și să fac un mic inventar. Nu mă refer la lucrurile pe care le consider sănătos de făcut în general, ci la cele care chiar îmi ghidează viața. Unele sunt universal valabile, altele – mai puțin. Inventarul este, în primul rând, un exercițiu. Ca atunci când citești o carte și subliniezi propozițiile care-ți plac și au sens pentru tine. Iar apoi, devin propozițiile la care te întorci uneori  în căutarea unui răspuns. Despre asta e vorba până la urmă, să găsesc lucrurile care au sens și dacă nu au, să le dau eu.

1 Familia și cei apropiați sunt cei mai importanți. În timpul care contează, nimic altceva nu e mai important.

2. Nu e acceptabil să spun „nu”, ci e necesar. Când spun „nu”, m-asigur că explic și de ce e nevoie să spun „da”.

3. Să am curaj cât să-mi trăiesc viața pe care vreau să o trăiesc. Cine spune altfel nu are curajul despre care vorbesc.

4. E normal și necesar să-mi fie frică. Doar așa, știu că fac ce trebuie. Când nu am nici cea mai mică teamă, înseamnă că nu am apreciat corect riscurile și poate nu sunt pe drumul cel bun.

5. La finalul zilei, rămân eu în mintea mea. Dacă eu nu pot să trăiesc cu mine, atunci nimeni altcineva nu va putea.

6. Momentele cu adevărat frumoase, în intimitate sau în exteriorul intimității, nu vor apărea niciodată în Social Media. E biologie: înainte să scot telefonul pentru a imortaliza momentul, creierul trebuie producă hormonul fericirii.

7. Fac de multe ori diferența între carieră și viață deși îmi place ce fac profesional. În momentul în care nu o să le mai separ, mental și verbal, voi putea spune că am tot timpul să fiu fericit.

8. Ce nu mă omoară abia așteaptă s-o facă. Iar ce mă omoară o dată nu o va mai putea face și a doua oară.

9. Mai mult decât poveștile propriu-zise, mă interesează lecțiile învățate.

10. Spuneam mai demult că nu am încredere în ușile care stau deschise fără un motiv. Anii au trecut și se pare că am avut dreptate: dacă o ușă stă deschisă fără ca cineva să păzească intrarea, înseamnă că nu merită să intru.

11. Credeam că nu am prea multe opțiuni în viață și în ce aș putea face. Dar timpul mi-a dovedit că nu am decât o opțiune: să reușesc.

12. Nu-mi plac poveștile de succes care nu conțin și povestea eșecului.

13. Digital Marketingul e ca sushi: toată lumea zice că-i place, dar puțini sunt cei care știu cum e făcut.

14. Să am răbdare.

15. Dacă încerc să fiu singura persoană sănătoasă dintr-o cameră plină de nebuni, atunci eu o să par singurul nebun de-acolo.

16. Să nu pierd nicio ocazie să tac.

17. Când nu pot schimba ceva stricat din viața mea, măcar să râd de el.

18. Să nu mă motiveze doar succesul, ci mai ales eșecul.

19. Să ascult mai mult decât vorbesc.

20. Tot ce mi-a ieșit bine până acum a fost fix ce mi s-a spus că nu pot face.

21. Să îmi recunosc vulnerabilitățile mă face mai puternic decât dacă le-aș ascunde.

22. Să renunț în fiecare zi: la mici obiceiuri, oportunități care nu mi se potrivesc, la Facebook sau Instagram, să renunț înainte să-mi pierd timpul încercând să câștig. Și, în unele cazuri, să renunț la oameni.

23. Tot ce pot face să-i mulțumesc pe toți din jurul meu e să fac fix ce nu vreau, să spun ce nu cred și eventual să încetez să exist. Ceea ce e, desigur, imposibil.

24. Dacă vreau să pictez în timpul personal, să o fac. Dacă vreau să cânt, să alerg, să joc tenis, să plantez copaci sau să stau pur și simplu, la fel— să o fac.

25. Toate joburile vin cu o parte nevăzută, întunecată. Cu cât un job pare mai interesant — și este promovat ca atare — cu atât e mai periculos. Dacă nu pot vedea nicio urmă de haos, atunci nu merită.

26. Să pornesc mereu de la premisa că toți oamenii sunt de bună credință.

27. Totul e politic: relațiile interumane, promovările la locul de muncă sau orice alegere pe care o facem. Unde e politică, e și corupție. Singura diferență e că nu pot evita politica, dar pot evita corupția ei.

28. Să găsesc un sens în orice fac. Și dacă totuși nu găsesc, atunci să încetez să mai fac ce făceam.

 

DE CE NU CRED ÎN MARKETINGUL CU INFLUENCERI

Opiniile exprimate în cadrul acestui articol îi aparțin autorului, și nu angajatorului său ori oricărui alt brand sau companie cu care autorul se asociază indirect.

Laurențiu Ion lucrează de mai bine de opt ani în Digital MarketingA fost inclus în Forbes 30 sub 30 în 2017 și este autorul a două cărți. În prezent lucrează în industria de FMCG ca Digital Marketing Manager. Poate fi contactat pe LinkedIn

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii