FacebookTwitterLinkedIn

Ziua internaţională a copilului a fost stabilită în 1954, fiind numită Ziua Universală a Copiilor, promovând colaborarea internaţională şi conştientizarea problemelor copiilor din întreaga lume, dar şi dezvoltarea bunăstării acestora.

Prin Rezoluţia nr. 836, adoptată la 14 decembrie 1954, Adunarea Generală a ONU a recomandat ca toate ţările să instituie o Zi a copilului şi a sugerat guvernelor ca această zi să să fie celebrată de fiecare ţară la o dată pe care o consideră potrivită.

În România, Ziua internaţională a copilului este sărbătorită la data de 1 iunie, ca şi în alte aproximativ 50 de ţări. Totodată, alte peste o sută de ţări celebrează o zi a copilului la date diferite.

Mai multe manifestări dedicate Zilei Internaţionale a Copilului, de la ateliere şi ghidaje interactive la spectacole, târguri de jucării ori expoziţii, sunt organizate, joi, de 1 Iunie, în muzeele din București.

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi aşteaptă pe copii să viziteze gratuit instituţia muzeală, dar şi cu activităţi distractive în curtea din spatele Muzeului – cu animatori, ateliere de creaţie, desene pe asfalt, poveşti despre exploratori, ateliere de şah, desen, pictură şi multe baloane colorate, care vor face deliciul unei adevărate petreceri în aer liber.

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” îi invită pe cei mici să serbeze împreună Ziua Internaţională a Copilului.

Reprezentanții muzeului au anunțat: „Vom începe la ora 10,00 cu deschiderea Casei Saschiz şi continuăm cu seria de ateliere de storytelling, susţinute de asociaţia De Basm. Asociaţia Scriitorilor pentru Copii şi Adolescenţi din România, partener al Muzeului Satului, urmată de atelierul de reciclat de la ora 13,00. La ora 14,00 vom deschide porţile expoziţiei ‘Copilăria la sat’, a artistei plastice Petra Negru”, conform Agerpres.

Muzeul Naţional de Istorie a României îi aşteaptă pe cei copii cu ateliere şi ghidaje interactive.

La Casa Filipescu Cesianu, copii sunt aşteptaţi cu poezii, povestiri, vânătoare de comori, tombolă şi un muzeu special deschis pentru ei.