FacebookTwitterLinkedIn

Această operațiune finalizează cea mai mare tranzacție din industria alimentară din ultimii cinci ani, în urma căreia Lactalis a achiziţionat Albalact printr-o ofertă publică de preluare voluntară desfășurată pe Bursa de Valori București.

Lactalis a preluat 95% din Albalact, în cursul anului trecut, pentru 73 de milioane de euro. Noua tranzacție a vizat încă 2,7% din acțiuni, preluate cu aproape 2 milioane de euro. Din toată suma, 55 de milioane de euro i-a încasat familia Ciurtin, iar 20 de milioane de euro de fondul de investiții RC2.

Echipa Leroy şi Asociaţii (foto, de la stânga la dreapta), formată din Bruno Leroy, partener, Andreea Toma, partener şi Mădălina Ivan, avocat senior a asistat grupul francez în toate aspectele juridice legate de procedura de squeeze out.

„Suntem mândri să oferim consultanță juridică de înaltă calitate grupului Lactalis de mai bine de zece ani în cele mai mari tranzacţii de pe piața de lactate din România. Suntem totodată recunoscători pentru oportunitatea de a fi lucrat în cea mai semnificativă ofertă publică de preluare voluntară a unei societăți listate pe Bursa de Valori București desfășurată până în prezent. Această operațiune consolidează practica noastră de M&A şi drept bursier”, a declarat Bruno Leroy, avocat asociat fondator al cabinetului Leroy şi Asociaţii.

După preluare, Lactalis a decis să delisteze Albalact de pe BVB, începând cu noiembrie 2016, iar acțiunile au ieșit de pe bursa românească începând cu 18 aprilie.

Grupul francez cu afaceri de 17 miliarde de euro și-a continuat anul trecut achizițiile în România, prin preluarea Covalact, în decembrie 2016. Vizează ca prin consilidarea afacerilor să ajungă liderul pieței lactatelor din România, care este apreciată la aproape un miliard de euro și care este dominată de Danone.

Pentru același subiect, mai puteți citi:
aprilie 2017: Albalact a fost retrasă de pe BVB

Acțiunile Albalact, care deține brandurile de lactate Fulga, Rarăul și Fulga, au fost retrase de la tranzacționare de pe Bursa de Valori București (BVB), începând cu 18 aprilie.

aprilie 2017: Sezonul investitorilor

Ce formă ar putea lua în următoarea perioadă piața de fuziuni și achiziții, de după zerourile care se tot adună în urma cifrelor pozitive.

decembrie 2016: Liderul autoritar: Covalact a fost preluat de Lactalis, aflat la a treia a achiziție pe piața românească

Grupul francez Lactalis a achiziționat Covalact de la fondul de investiții SigmaBleyzer, într-o tranzacție semnată vineri, potrivit unor surse din piață. Aceasta este a treia achiziție a francezilor pe piața lactatelor din România, respectiv a doua în mai puțin de un an, miza fiind securizarea poziției de lider.

iulie 2016: Consiliul Concurenței a aprobat preluarea Albalact de către Lactalis

Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea Albalact, cea mai mare companie cu acţionariat românesc din industria lactatelor, de către Lactalis, grupul francez care mai deţine pe plan local şi brandul LaDorna, dar şi sucurile Santal, informează ZF.

ianuarie 2016: Compania Albalact va fi preluată de grupul francez Lactalis

Acţionarii Albalact Alba Iulia (ALBZ) au încheiat un acord cu Lactalis, în urma căruia grupul francez va prelua cea mai mare companie locală din industria laptelui, informează MEDIAFAX.