FacebookTwitterLinkedIn

Compania, controlată în proporție de 95% de antreprenorul Niculae Dumitru, unul dintre cei mai bogați români potrivit Topului realizat de Forbes România, și 5% de Ionel Dumitru, are un portofoliu de proiecte dezvoltate care totalizează o suprafață de 500.000 de metri pătrați construiți, cu o valoare de peste 400 milioane de euro, din toate sectoarele imobiliare.

Recent, Niro Investment Group l-a numit pe Zsolt Nagy membru în Consiliul de Supraveghere. Acesta a fost ministru al Comunicațiilor în perioada decembrie 2004 – iulie 2007.

Paula Antonia Mehedințu, membru în board-ul Niro Investment Group din septembrie 2014, a preluat funcția de CEO. Anterior, ea a ocupat diverse poziții de director în cadrul companiei.

Niro Investment a finalizat 2020 cu afaceri de 144,9 milioane lei și un profit net de aproximativ 36 milioane lei. 

În prezent, dezvoltatorul se concentrează pe proiecte hoteliere, având în plan redeschiderea Grand Hotel du Boulevard, una dintre cele mai vechi clădiri din București cu o suprafață totală desfășurată de 8.000 mp și inaugurarea primului hotel Swissôtel din România, ce va avea peste 30.000 de mp construiți.

Grand Hotel du Boulevard se va deschide în septembrie 2022, în urma unei investiții de 25 de milioane de euro, din care 12,9 milioane de euro reprezintă finanțarea bancară, în timp ce deschiderea Swissôtel este planificată pentru trimestru II din 2023, după o investiție de 60 milioane de euro, 23 de milioane de euro reprezentând, de asemenea, finanțare bancară.

Compania mai deține și Crama Domnească și Cafeneaua Veche din Centrul Vechi, care se va redeschide foarte curând, în funcție de evoluția contextului pandemic.

Totodată, Niro Investment pregătește și un parc de retail în locul celebrelor tarabe din complexul Europa.

Printre proiectele dezvoltate și gestionate de Grup se află și complexul comercial Dragonul Roșu și complexul agroalimentar Crîngași.