Cautare
, Contributor

Tech |
|

Zoom a scăzut cu 5 miliarde de dolari după ce Pfizer a anunțat eficiența de 90% a vaccinului său COVID-19

Eric Yuan a devenit o figură emblematică a economiei coronavirusului, după ce aplicația Zoom pe care a fondat-o a găzduit lecții școlare, întâlniri de familie și întâlniri de afaceri pentru peste 300 de milioane de participanți pe zi în timpul pandemiei. 
zoom

Acțiunile aplicației de conferințe video au crescut cu peste 500% în acest an, iar averea lui Yuan, un imigrant născut în China și stabilit în SUA, a fost la un moment dat de 28,6 miliarde de dolari, devenind astfel a 40-a cea mai bogată persoană de pe planetă, relatează Bloomberg.

Însă după ce luni Pfizer Inc. a anunțat într-un studiu că vaccinul său împotriva Covid-19, pe care îl dezvoltă cu BioNTech SE, a prevenit peste 90% din infecții, numeroase companii au înregistrat creșteri ale acțiunilor, acesta fiind cel mai încurajator progres științific de până acum în lupta împotriva virusului.

Astfel, acțiunile companiilor aeriene, ale giganților petrolieri și ale operatorilor hotelieri au crescut, în timp ce societăților care au câștigat cel mai mult în pandemie, precum Peloton Interactive Inc., Netflix Inc. și Sea Ltd., le-a venit rândul să înregistreze scăderi.

Întrebarea cheie este dacă oamenii vor înceta să mai folosească serviciile unor companii precum Zoom după încheierea pandemiei și se vor întoarce la viața de dinainte.

„Cum se poate sătura cineva de Zoom?” CEO-ul Kelly Steckelberg a declarat într-un interviu pentru Bloomberg TV, difuzat în iunie. „Comunicarea video a fost integrată în toate aspectele vieții noastre.”

Totuși, acțiunile Zoom Video Communications Inc au scăzut cu 17% în New York luni, ștergând 5,1 miliarde de dolari din valoarea netă a lui Yuan.  Totuși, averea sa încă valorează 20 de miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg Billionaires Index.

„Nu cred că tendința în ceea ce privește comerțul electronic, colaborarea video sau trecerea la cloud se va schimba ca urmare a apariției unui vaccin”, a declarat analistul Bloomberg Intelligence, Mandeep Singh. „Aceasta este doar o volatilitate normală, deoarece investitorii caută să se rotească în sectoare care au fost prăbușite din cauza pandemiei, cum ar fi călătoriile, cazinourile și ospitalitatea.”

Și Reed Hastings, director executiv al serviciului de streaming de filme și televiziune Netflix, s-a confruntat cu o scădere de 416 milioane de dolari a averii. Iar Forrest Li, miliardarul din spatele companiei Sea cu sediul în Singapore, a pierdut aproape 1 miliard de dolari.

De asemenea, și Top Glove Corp., cel mai mare producător de mănuși din cauciuc din lume, a pierdut până la 11% la tranzacționarea timpurie în Malaezia. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii