FacebookTwitterLinkedIn

Un grup de ziare, inclusiv New York Daily News și Chicago Tribune, au dat în judecată Microsoft (MSFT.O) și OpenAI într-un tribunal federal din New York marți, acuzându-i că folosesc în mod abuziv lucrările reporterilor pentru a-și antrena sistemele lor de inteligență artificială generativă, transmite Reuters.

Cele opt ziare, deținute de grupul de investiții Alden Global Capital’s MediaNews Group, au declarat în proces că Microsoft a copiat ilegal milioane din articolele lor pentru a antrena produsele AI, inclusiv Copilot-ul Microsoft și ChatGPT-ul OpenAI.

Un purtător de cuvânt al OpenAI a declarat că acordă „o mare atenție produselor noastre și procesului nostru de proiectare pentru a sprijini organizațiile de știri.” Un purtător de cuvânt al Microsoft a refuzat să comenteze plângerea.

Cazurile ziarelor se numără printre mai multe procese de referință aduse de proprietarii de drepturi de autor împotriva companiilor tech asupra datelor folosite pentru a-și antrena sistemele lor de AI generativă.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.