Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

YouTube nu poate fi obligat să divulge datele de identificare ale utilizatorilor care încarcă filme piratate

Platforma de video-sharing YouTube are dreptul de a nu divulga adresele de e-mail și IP ale membrilor care încarcă ilegal filme, a hotărât Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Motivația Curții: trebuie să existe un echilibru între copyright și protecția datelor personale.
youtube

Cazul a ajuns în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJEU) din Luxemburg după ce o instanță germană a solicitat o poziție CJEU cu privire la combaterea pirateriei de către platforma americană într-o speță privind distribuitorul german de film, Constantin Film Verleih, informează Reuters.

Compania, care are drepturi de distribuție pentru filmele Scary Movie 5 și Parker în Germania, a solicitat YouTube și Google să furnizeze adresele de e-mail, numerele de telefon și adresele IP ale utilizatorilor care au încărcat aceste filme ilegal pe YouTube în 2013 și 2014. Americanii au refuzat să dea aceste detalii, iar Constantin Film s-a adresat instanței germane

„Atunci când un film este încărcat în mod ilegal pe o platformă online, cum ar fi YouTube, titularul drepturilor poate, în conformitate cu directiva privind aplicarea drepturilor de proprietate intelectuală, să solicite operatorului să furnizeze doar adresa poștală a utilizatorului în cauză, nu și adresa de email, adresa IP sau numărul de telefon”, au spus judecătorii.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii