FacebookTwitterLinkedIn

Vacanță pentru business

Este timpul vacanțelor, chiar dacă anul acesta timpul liber poate fi petrecut altfel!

eToro a cunoscut o creștere fenomenală în ultimele 18 luni. În 2020, am adăugat peste 5 milioane de noi utilizatori înregistrați pe platformă și peste 3 milioane în primul trimestru al anului 2021. Acest lucru creează un volum uriaș de muncă pentru noi, cei care lucrăm în companie. Și chiar am adăugat o mulțime de noi colegi în echipa globală eToro, care acum totalizează peste 1.200 de persoane, în întreaga lume.

Îi încurajez pe toți eTorienii să își ia puțin timp liber. Fiind o afacere globală, avem personal în diferite țări cu diferite restricții de călătorie, dar sper că toată lumea să reușească să petreacă timp departe de computer. Știu că mulți dintre angajații noștri din Marea Britanie se folosesc de această ocazie pentru a-și petrece vacanța în Regatul Unit. Am realizat atât de multe în ultimele 18 luni și este important să alocăm timp pentru a sărbători, a reflecta și a ne reîncărca bateriile alături de cei dragi.

Certitudini și predictibilitate

Ca industrie, am observat în ultimul an și jumătate o creștere a numărului de persoane care folosesc aplicațiile financiare și care se implică pe piețele de capital. La eToro, credem că acest lucru se datorează unei confluențe de circumstanțe, inclusiv o adopție digitală mai mare, o acoperire mai largă a piețelor de știri, mai mult timp pentru a se perfecționa în timpul lockdown-urilor, precum și rate ale dobânzii scăzute sau chiar negative.

Pare probabil ca această tendință să încetinească odată cu reluarea “vieții normale”, dar nu credem că se va opri complet – și acesta este un lucru bun. Faptul că oamenii își asumă o mai mare responsabilitate pentru economiile și investițiile lor, faptul că sunt atenți la viitor și la modul în care își cresc și își gestionează averea va contribui la îmbunătățirea culturii financiare și va încuraja o mai mare participare a investitorilor individuali la piețele financiare globale.

Îngrijorări

Am asistat la o volatilitate extremă pe piețele financiare începând din martie 2020, care nu a fost ajutată de nivelurile fără precedent de stimuli fiscali din partea băncilor centrale. Știm din sondajul nostru Retail Investor Beat – un sondaj trimestrial realizat în rândul a 6.000 de investitori individuali din întreaga lume – că mulți dintre ei (38%) consideră în prezent că inflația este cea mai mare amenințare externă la adresa portofoliului lor.

Toate investițiile implică riscuri și, cu milioane de noi investitori înregistrați pe platformă, avem o responsabilitate tot mai mare de a ne asigura că utilizatorii noștri sunt bine educați și conștienți de riscuri. Este vital ca investitorii individuali să înțeleagă importanța diversificării și a investițiilor pe termen lung, astfel încât să poată continua să își gestioneze averea în condiții de piață diferite. Ca atare, în prezent creștem resursele educaționale pe care le punem la dispoziția utilizatorilor noștri, adăugând webinarii în mai multe limbi, recrutând mai mulți analiști la nivel global pentru a oferi o perspectivă asupra piețelor locale, crescând resursele Școlii eToro de Tranzacționare (eToro Trading School) și am lansat chiar și un podcast săptămânal pe Spotify!

Planuri de business

Ei bine, ne așteaptă un eveniment foarte interesant. Plănuim să devenim o companie listată la bursă până la sfârșitul anului!

Planul nostru pentru restul anului 2021 și pentru 2022 este să continuăm să încurajăm inovația în investiții și să ne îndeplinim planul de creștere; să lansăm produse în noi zone geografice, inclusiv lansarea de acțiuni în SUA în cursul acestui an, precum și produse noi, cum ar fi cardul de debit eToro Money, care se află în prezent în testare beta în Marea Britanie.

Vacanță în țară sau străinătate

Da! Voi pleca în Statele Unite în timpul verii pentru o călătorie de lucru/vacanță în familie și, de asemenea, îmi voi lua ceva timp liber acasă cu familia mea, în toamnă.