FacebookTwitterLinkedIn

Vacanță pentru business

Sectorul imobiliar este un domeniu extrem de dinamic. La fel de dinamic este și ritmul de lucru din cadrul companiei noastre și, deși 2020 a fost un an atipic și dificil din multe puncte de vedere, activitățile și operațiunile Hagag Development Europe au continuat să ruleze fără probleme, așa cum de altfel se întâmplă și în prezent. Mai mult decât atât, în real estate, mai ales atunci când viziunea și planurile de viitor sunt pe termen lung, iar proiectele sunt complexe, nu iei pauză niciodată. Prin urmare, business-ul nostru rămâne la fel de efervescent, chiar și pe perioada verii. Echipa, pe de altă parte, colaboratorii sau furnizorii, cu siguranță că merită din plin să ia o pauză.

Certitudini și predictibilitate

Trăim într-o eră a vitezei, într-o lume în continuă mișcare. O lume care își dorește, întotdeauna, mai mult. Și cred că indiferent de situație, fiecare an care trece vine însoțit de o serie provocări, fie că vorbim despre pandemie, lipsa predictibilității, schimbări ecologice sau economice sau schimbări în preferințele și comportamente de consum. Cu toate acestea, din punctul nostru de vedere și strict referitor la activitatea companiei, realitatea este că rezidențialul perfomează foarte bine – având în vedere contextul actual, iar clădirile de birouri cu amplasament central și ultracentral au început să revină în atenția companiilor interesate de relocare. În zona rezidențială cererea rămâne ridicată, mult peste oferta existentă, iar clienții acordă o din ce în ce mai mare importanță locației, facilităților și serviciilor. Tot în această perioadă, când pregătirile pentru reîntoarcea la birou sunt în toi, și tot la capitolul certitudini, remarcăm un interes crescut din partea clienților pentru proximitatea locuinței față de locul de muncă. Chiar și într-un program de lucru hibrid, oamenii își doresc să reducă din timpul petrecut în trafic și să maximizeze momentele pe care le petrec alături de familie –  H Pipera Lake, de exemplu, este exact genul de cartier rezidențial care poate oferi acest beneficiu, dată fiind locația sa excelentă în vecinătatea polului de birouri din zona Pipera. Ca să conchid într-o notă pozitivă, amintesc aici și cota valorii de TVA redusă pentru unitățile cu prețuri de până la 140.000 de euro începând cu 1 ianuarie un 2022, o măsură care va ajuta dezvoltatorii să își construiască un plan de business pentru 2021 bazat pe mai multă predictibilitate, în vreme ce cumpărătorii vor putea accesa mai ușor locuințe moderne. Totodată, pe termen lung, sectorul imobiliar va avea de câștigat, dar și autoritățile, prin generarea de venituri la bugetul local.

Îngrijorări

Experiența anului precedent ne-a demonstrat că sectorul imobiliar este suficient de puternic chiar și atunci când vine vorba despre crize majore, iar rezidențialul s-a dovedit a fi, încă o dată, o investiție sigură pentru mulți dintre clienții noștri. Din acest punct de vedere privim cu optimism către perioada imediat următoare, iar singurele aspecte care ne preocupă la acest moment sunt legate de procesele birocratice greoaie și comunicarea deficitară cu structurile competente. De asemenea, evoluția favorabilă a sectorului, unicitatea proiectelor semnate Hagag Development Europe, flexibilitatea și abilitatea noastră de adaptare ca și organizație, precum și capacitatea întregii echipe de a-și canaliza atenția chiar și către cele mai mici detalii, ne fac să fim încrezători în performanțele de business și să ne continuăm proiectele conform planurilor.

Planuri de business

Complexe și ambițioase. Atenția noastră este concentrată atât pe proiectele în curs de dezvoltare cum sunt H Victoriei 139 (lucrăm intens la ultimele detalii), H Pipera Lake, H Eliade 9 Residence și H Tudor Arghezi 21, pe activitățile de prospectare a pieței și consolidarea activului existent, dar și pe demararea cât mai rapidă a proiectelor viitoare, cum este H Știrbei Palace. Pe termen mediu și lung, intenția noastră este să continuăm investițiile pe această nișă dedicată regenerării urbane prin reconversia clădirilor vechi cu valoare istorică și în acest context explorăm și evaluăm mai multe proprietăți pe care dorim să alipim portofoliului nostru local.

Vacanță în țară sau străinătate

Sunt un foarte mare adept al conceptului de „echilibru”. Și spun concept pentru că mă refer la acel echilibru care, cred eu, trebuie să se regăsească în tot ceea ce facem. Perfomanța și creativitatea își au epicentrul în starea de echilibru dintre muncă și viața personală, iar timpul, știm cu toții, este o resursă prețioasă și ireversibilă. Timpul, dacă nu îl „consumi”, se pierde, iar eu prefer să-l folosesc din plin și să-l petrec în egală măsură alături de familie și de toți cei dragi, precum și alături de colegii de muncă. Pregătirile pentru concediu, totuși, aleg să le las în grija soției. Ea știe cel mai bine cum să mă surprindă.