Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

XTB România: Bitcoin a depăşit 50.000 de dolari pe unitate. Riscul principal ar fi să devină victima propriului succes

Bitcoin a depăşit 50.000 de dolari pe unitate, iar valoarea de piaţă a criptomonedei se află la câteva procente de nivelul care i-ar oferi o capitalizare de 1 trilion de dolari, arată o analiză a casei de brokeraj XTB România.  
shutterstock_Bitcoin-auriu

Valoarea de piaţă a Bitcoin se află la câteva procente de nivelul care i-ar da o capitalizare spectaculoasă de 1 trilion de dolari. Cifra nu este doar un reper simbolic. Suma este suficient de ridicată încât să atragă o atenţie serioasă băncilor centrale. Pentru moment, riscul principal ar fi ca Bitcoin să devină victima propriului succes“, spune Claudiu Cazacu, consulting strategist în cadrul XTB.

Bitcoin a depăşit 50.000 de dolari pe unitate pe data de 17 februarie, iar astăzi, valoarea sa a ajuns la 52.904,90 de dolari. De la începutul anului, până joi 18 februarie, ora 20, Bitcoin a înregistrat un avans de 77%.

Cu cât devine mai valoros şi e mai utilizat, în special prin legare la sistemul financiar global, cu atât pericolul unei abordări mai puţin prietenoase din partea autorităţilor devine mai mare. Pe termen scurt, însă, preţul în sine poate reprezenta o problemă: aprecierea prea rapidă va oferi tentaţii (de a vinde pentru a “asigura” profitul) în creştere celor care au intrat în scop speculativ, şi chiar unei părţi a celor care au un orizont mediu de deţinere. Se poate spune că, pentru moment, riscul principal ar fi ca Bitcoin să devină victima propriului succes“, spun specialiștii XTB România.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii