FacebookTwitterLinkedIn

Peste 3000 de investitori, oficiali guvernamentali, executivi tech, specialisti financiari și pasionați din întreaga lume sunt așteptați la xDay.

Cea de-a doua ediție a xDay, una dintre cele mai mari conferințe de Web3, AI și Metaverse din Europa, se întâmplă în perioada 19 – 21 octombrie, la București, punând România pe harta globală a marilor dezvoltatori de tehnologie. Organizat de Fundația MultiversX, evenimentul va transforma capitala țării în kilometrul zero al tehnologiilor emergente, precum blockchain, inteligența artificială, Metaverse, FinTech și Web3.

Timp de trei zile, xDay va reuni peste 3000 de participanți și zeci de invitați din domenii diverse – c-level din companii importante, investitori, oficiali din sectorul public, developeri și pasionați din întreaga lume – pentru a scrie viitorul tehnologiilor momentului.

Beniamin Mincu, CEO MultiversX, a declarat că „România are toate premisele pentru a deveni un jucător important și relevant pe harta globală a marilor dezvoltatori de tehnologie. Tocmai de aceea am adus cea de-a doua ediție a xDay în inima Bucureștiului și suntem convinși că acest eveniment va fi locul ideal pentru a prezenta inovații și pentru a accelera dezvoltarea Web3, dar și a inteligenței artificiale și a lumilor digitale Metaverse. xDay va fi oportunitatea perfectă de networking pentru toți dezvoltatorii, creatorii și utilizatorii de tehnologie la nivel național și internațional.”

Zeci de dezbateri și prezentări vor fi susținute într-una dintre puținele structuri construite vizibile din spațiu. În cadrul xDay 2023 vor avea loc prezentări și paneluri în cea mai mare clădire administrativă din lume, Palatul Parlamentului, despre arhitecturi blockchain, tool-uri de dezvoltare, reglementări și investiții, dar și despre economie, sustenabilitate și viitorul tehnologiei în contextul actual.

Printre invitații conferinței se numără personalități importante precum Sebastian Burduja – Ministrul român al Energiei, Ștefan-Radu Oprea – Ministrul român al Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Alex Tabarrok – economist și profesor la Universitatea George Mason din Virginia, Tobias Jung de la Deutsche Telekom, Daniël Rood de la Google Cloud, Andrei Pitis – fondatorul genezio, Anthony Pompliano – antreprenor și investitor, Beniamin Mincu – CEO MultiversX, Lucian Mincu – CIO MultiversX, Lucian Todea – COO MultiversX, Liu Bin – Web3.0/ Media/ A.I. Vertical Director la Tencent Cloud și mulți alții.

Mai multe informații despre invitații evenimentului, bilete de acces și programul conferinței se pot afla de pe site-ul oficial al conferinței.