FacebookTwitterLinkedIn

Primăvară. Soare. Nu e perioadă mai potrivită de a celebra femeia, feminitatea, maternitatea. Pentru că și femeia-mamă este la fel ca natura primăvara. Renaște, se redescoperă, înflorește! Maternitatea dă aripi, vine cu o putere interioară și cu o energie care inspiră și încurajează! Vine cu noi gânduri, noi experiențe și, de cele mai multe ori, noi proiecte.

Așa este și cazul celor cinci doamne pe care le avem invitate în numărul nostru primăvăratic. Venirea pe lume a copiilor lor le-a schimbat în bine cursul vieții, au revenit la pasiuni mai vechi, le-a încurajat să-și urmeze visele și
să-și transforme ideile și hobby-urile în afaceri.
Business-uri pe care acum le cresc și le dezvoltă în același spirit feminin și determinat! Le-am scris pentru voi poveștile cu apreciere și mândrie, cu primăvara în gând!

de Magda popescu Biclineriu

Dora Mache, cofondator ateliereonline.ro

Dora Mache (stânga) și Ioana Grigore, fondatoare ateliereonline.ro

Dora este mamă, consultant și antreprenor. Este o fire curioasă, activă, căreia îi place să se implice în diferite activități și să fie mereu la curent cu „noutățile“. Este cofondator ateliereonline.ro, platformă pentru copii și părinți!

„Maternitatea m-a ajutat să descopăr că întotdeauna pot mai mult, însă chiar dacă pot, uneori trebuie să iau o pauză și să mă bucur de ea. Când am devenit mamă nu mi-am schimbat valorile, însă am făcut o reprioritizare evidentă. Dacă mă întreba cineva acum câțiva ani dacă voi fi antreprenor, probabil că aș fi râs și aș fi răspuns superficial că eu pot face orice, însă cu sarcasmul și autoironia de rigoare. Însă, ca mamă am prins curaj și chiar m-am transformat în antreprenor și am reușit să mă implic într-o activitate ce are un impact pozitiv în societate, o activitate ce aduce zâmbete pe chipurile multor oameni.

Pandemia a creat contextul perfect pentru lansarea business-ului nostru – platforma de ateliere pentru copii – ateliereonline.ro. Pe de-o parte am ajutat părinții copleșiți de restricțiile lockdownului, pe de altă parte am ajutat oamenii ale căror activități erau exclusiv în offline să treacă în online și să folosească timpul și setup-ul în avantajul lor. În timp, pandemia a devenit un mod de viață, iar atelierele online fac parte din viața de zi cu zi a clienților noștri. Chiar dacă restricțiile s-au mai relaxat, clienții au rămas în continuare cu noi pentru că activitățile online le oferă o grămadă de beneficii. La cererea părinților, luna aceasta am listat și primele ateliere pentru adulți, iar acum ne pregătim de o diversificare a portofoliului de servicii și produse.

Fără doar și poate, business-ul este ca un carusel, însă satisfacțiile personale și profesionale sunt pe măsură. Când stau de vorbă cu părinții și îmi povestesc ce impact a avut un atelier, o sesiune sau un modul pentru copilul lor, știu că am făcut ce trebuie și că fiecare sacrificiu a meritat.

Aș descrie antreprenoriatul ca pe un program de MBA pe viu, unde am aplicat ceea ce știam deja, însă am și învățat lucruri noi la orice pas.

Ioana Grigore, cofondator ateliereonline.ro

Ioana Grigore este mama a doi băieți, soție, coach, consultant, antreprenor și expert în e-commerce. În plină pandemie a așezat sub „umbrela“ ateliereonline.ro peste 30 de activități pentru copii și a pornit o afacere care înflorește în fiecare zi și care aduce bucurie copiilor și părinților.

„Sunt mamă, soție, coach, business woman. Deși sunt multe roluri care par să nu aibă legătură, în ultimii doi ani (de când am devenit mămică de-al doilea băiat) ele s-au îmbinat armonios și m-au dus către ceea ce mi-am dorit mereu: să fiu un sprijin pentru alții, fie ei antreprenori, copii sau părinți. Maternitatea m-a schimbat în sensul în care am devenit mai sigură pe mine și am realizat că viața nu este despre recompensele și realizările imediate, ci despre cum poți tu, ca și individ, să contribui la o lume mai bună. Și pentru asta ai nevoie de multă putere de muncă, de reziliență și de încrederea că poți avea un impact.

Ideea business-ului a pornit de la o întrebare:
„Cum putem să ne folosim de toată experiența noastră
și să creăm ceva util?“ Astfel, în iunie 2020, după câteva săptămâni de brainstorming și business casting, a luat naștere www.ateliereonline.ro.

Copiilor le-am oferit un altfel de online: de la jocuri pe calculator/tabletă/telefon și desene, la interacțiune în online, la noi prieteni și posibilitatea de a-și dezvolta noi abilități din confortul camerei lor. Poate că primul gând este că nu pot face performanță din asta, însă este discutabil. Maria, de exemplu, o cursantă ateliereonline.ro, a câștigat un concurs național de pian după doar 6 luni de sesiuni online. Deci, unde există pasiune, există și rezultate.

Afacerea a avut succes încă din prima zi pentru că, dincolo de contextul prielnic, împreună am pus la bătaie ani buni de experiență în ecommerce, transformare digitală și business. În plus, noi eram principalul și cel mai pretențios client dintre ei.

Pentru mine acest business a adus mult stres, dar și multe satisfacții personale și profesionale. Am evoluat foarte mult și consider că am mai multă claritate legată de scopul meu în viață. În plus, acum am încredere că pot face orice. 

Consider că antreprenoriatul nu este pentru oricine întrucât trebuie să ai niște abilități-cheie: să ai reziliență, să poți vedea oportunitățile și să le fructifici, să ai curaj, dar cel mai important este să poți proiecta eforturile tale din prezent în rezultatele din viitor. Provocările antreprenoriatului, însă, te ajută să crești într-un an cât ai crește în 5 ani de corporație, așa că eu zic că merită efortul.“