FacebookTwitterLinkedIn

Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunțat că ar putea fi nevoită să reducă zborurile în această vară din cauza penuriei de forță de muncă și a grevelor de pe aeroporturile europene.

Citat de Reuters, directorul executiv al Wizz, József Váradi, menționase în iunie că firma este încrezătoare că va reveni la productivitatea pre-COVID. Cu toate acestea, compania a transmis luni că se așteaptă să reducă zborurile cu încă 5% pentru vară, pentru a reduce impactul „perturbărilor externe în curs”.

După întreruperi cauzate de răspândirea variantei de coronavirus Omicron, cererea de călătorii a crescut, iar companiile aeriene contau pe călătoriile din vacanța de vară, în lunile iulie-septembrie, pentru a-și spori profitul. Grevele și lipsa de personal le forțează însă să anuleze mii de zboruri, iar pasagerii așteaptă ore întregi la cozi pe aeroporturile importante din Europa.

Companiile aeriene au majorat tarifele pentru a compensa costurile mai mari ale combustibilului, iar piloții și echipajele de cabină cer salarii mai mari din cauza inflației.