FacebookTwitterLinkedIn

Compania aeriană low-cost Wizz Air a transportat un număr record de 4,34 milioane de pasageri în prima lună de vară, în creștere cu 179% comparativ cu luna iunie 2021.

În ultimele 12 luni, Wizz Air și-a extins rețeaua, adăugând 200 de noi rute pentru 126 de destinații din Europa și nu numai. Acum, compania aeriană operează peste 1000 de rute în rețeaua sa, către mai mult de 190 de destinații.

Pentru a sprijini această creștere continuă, Wizz Air a acceptat livrarea a 27 de aeronave Airbus ultra-moderne și eficiente în ultimul an. Utilizând cele mai noi tehnologii în domeniu, flota de aeronave Airbus a Wizz Air este un element esențial în strategia de sustenabilitate a companiei aeriene. În acest an, Wizz Air a semnat și un Memorandum de Înțelegere cu Airbus pentru a explora potențialul operațiunilor cu aeronave alimentate cu hidrogen.

Zsuzsa Trubek, Communications Manager la Wizz Air, afirmă: „Suntem mândri că am transportat un număr record de pasageri până la destinație în luna iunie. În ciuda bine-cunoscutelor provocări din industria transporturilor, am înregistrat o creștere semnificativă în ultimul an, punând bazele unei creșteri continue pentru următorul deceniu. Comanda noastră pentru mai mult de 400 de aeronave Airbus este un adevărat plus pentru WIZZ, oferind cea mai redusă amprentă de mediu per pasager și susținându-ne strategia ambițioasă WIZZ500. Am vrea să le mulțumim clienților noștri loiali pentru că aleg în continuare Wizz Air pentru prețurile sale avantajoase, rețeaua extinsă de rute, flota nouă și sustenabilă, precum și serviciile excelente de la bord.”

Recrutările constante și extinderea flotei de aeronave din cadrul rețelei WIZZ au sprijinit deopotrivă operațiunile din România, cu o creștere semnificativă în iunie 2022, comparativ cu aceeași lună din anul trecut și cu perioada dinaintea pandemiei. În iunie 2022, mai mult de 770.000 de pasageri au călătorit cu Wizz Air dinspre și către aeroporturile din România, cel mai mare număr lunar de pasageri WIZZ atins de când compania aeriană și-a început operațiunile în țară, depășind cei 752.000 de pasageri transportați în iunie 2019. În comparație cu iunie 2021, a fost înregistrată o creștere cu 143% în ceea ce privește pasagerii transportați în luna iunie a acestui an de pe aeroporturile din România.