Cautare
, Contributor

Tech |
|

Western Union cumpără 15% din unitatea de plăți digitale a Saudi Telecom

Western Union, cea mai mare firmă de transfer de bani din lume, a achiziționat o participație de 15% din unitatea de plată digitală a grupului STC din Arabia Saudită, într-o tranzacție de  200 de milioane de dolari.  
STC Saudi Telecom

Achiziția, care evaluează compania la 1,3 miliarde de dolari, va sprijini planurile de extindere pe termen lung, a declarat sâmbătă cel mai mare operator de telecomunicații din Arabia Saudită.

Președintele Grupului STC (Saudi Telecom Company), Mohammed bin Khalid Abdullah Al Faisal, a declarat că investiția reflectă poziția companiei ca „facilitator digital”.

Astfel, acordul a creat primul „unicorn saudit și primul unicorn fintech din Orientul Mijlociu”.

Unicornii sunt companii private evaluate la 1 miliard de dolari sau mai mult.

Sursele au declarat pentru Reuters, luna trecută, că STC a angajat bănci pentru a aranja o potențială vânzare inițială de acțiuni din divizia sa de dezvoltare de produse și servicii, Solutions by STC.

Reducerea dependenței de numerar face parte din eforturile guvernului saudit de modernizare a economiei celui mai mare exportator de petrol din lume.

STC a declarat că unitatea sa de plată  este prima companie licențiată de fintech de către Autoritatea Monetară Saudi Arabian, banca centrală saudită, și are mai mult de 4,5 milioane de utilizatori.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii