Cautare
, Contributor

Travel |
|

Week-end în Clisura Dunării

Anul 2020 ne-a „încurajat” să ne redescoperim țara și locurile ei de vis. Clisura Dunării este unul dintre ele.
 aboneaza-te
DSC_0488

În localitatea Berzasca, județul Caraș-Severin, se află Complexul Egreta, singura stațiune lacustră din România și un popas inedit pentru cei care vor să se bucure de frumusețea Clisurii Dunării. Complexul cuprinde 15 căsuțe suspendate pe apă și a fost realizat cu fonduri europene, intenția dezvoltatorului fiind să-i facă pe turiștii care ajung aici să se simtă ca în Maldive sau Bora Bora.
Așa se face că, de câțiva ani încoace, cei care ajung la Egreta se bucură de natură, de cântecul păsărilor și de frumusețea ireală a zonei. Fiecare căsuță suspendată deasupra apei are tot confortul: baie, televizor, frigider și internet; dormitorul este la etaj, iar la parter se află livingul și o terasă de 16 mp. Complexul dispune de parcare proprie și de o terasă generoasă, unde se poate servi masa. Se poate ajunge aici fie pe traseul Orșova – Berzasca sau pe varianta Oravița – Berzasca.

Pentru turiștii care ajung în zonă, o plimbare cu barca pe Dunăre este obligatorie, mai ales că astfel pot fi admirate „de aproape” câteva dintre atracțiile turistice ale Clisurii Dunării: mânăstirea Mraconia, Peștera Ponicova sau statuia lui Decebal.
Cazanele Dunării – Cazanele Mici și Cazanele Mari – reprezintă locul unde Dunărea se îngustează cel mai mult de pe teritoriul României, la trecerea prin defileul Carpaților. Denumirea de Cazane vine de la vârtejurile care se formează la suprafața apei din cauza debitului mare pe care fluviul îl are în această porțiune unde este gâtuit de malurile stâncoase. Aici apa pare învolburată și uneori dă impresia că ar fierbe.
Chipul lui Decebal este o imensă sculptură în stânca de calcar, situată între localitățile Ișalnița și Dubova. Proiectul a fost finanțat de miliardarul Iosif Constantin Drăgan, sculptura de 55 de metri înălțime fiind realizată pe parcursul a 10 ani, între 1994 și 2004, de 12 sculptori-alpiniști.
Peștera Ponicova este cea mai mare peșteră de pe întreg Defileul Dunării. Este compusă dintr-o serie de galerii care comunică între ele, pe o distanță de peste 1600 metri. Peștera poate fi vizitată atât de pe uscat, cât și de pe Dunăre, cu barca, accesul fiind limitat în cel de-al doilea caz pe o distanță de 15 m.
Parcul Național Porțile de Fier este unul dintre cele mai mari parcuri naturale din România, întinzându-se pe o suprafață de aproximativ 115.665 ha. Situat pe teritorii ce aparțin județelor Caraș-Severin și Mehedinți, parcul are în componență 18 rezervații.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii