Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Wall Street estimează că Pfizer și Moderna vor avea venituri de 32 mld. dolari din vaccinul Covid-19 în 2021

Analiștii de pe Wall Street estimează că producătorii Pfizer și Moderna vor încasa venituri de aproximativ 32 de miliarde de dolari din vaccinul Covid-19 în 2021, potrivit CNBC.
bursa

 

Conform Morgan Stanley, Pfizer ar putea încasa venituri de 19 miliarde de dolari din vaccinul Covid-19 în 2021. Compania farma își va împărți veniturile cu BioNTech. De asemenea, Pfizer și BioNTech se așteaptă să încaseze alte 9,3 miliarde de dolari în 2022 și 2023, estimează Morgan Stanley. Acțiunile Pfizer au crescut cu doar 12% în acest an, urmând câștigul total de 13,5% al ​​S&P 500.  BioNTech este în plină expansiune, iar acțiunile sale cotate în SUA au crescut cu aproape 300%, împingând evaluarea companiei germane la cca. 30 de miliarde de dolari.

Vaccinul Covid-19 de la Moderna a transformat deja o companie mai puțin cunoscută într-un gigant evaluat la 62 miliarde de dolari. Acțiunile Moderna au crescut cu aproape 700% în 2020, iar Morgan Stanley estimează că aproximativ jumătate din valoarea de piață a companiei este atașată vaccinului.

Moderna ar putea câștiga 13,2 miliarde de dolari din vaccinul Covid-19 în 2021, potrivit Goldman Sachs. Compania Moderna a generat vânzări de 60 de milioane de dolari în 2019 și nu a autorizat niciodată un produs anterior.

“Este epic”, a spus Alan Carr, un analist biotehnologic la Needham. “Este o realizare istorică în dezvoltarea medicamentelor. A lua o nouă tehnologie într-o companie atât de tânără și a o pregăti la timp pentru cea mai gravă pandemie dintr-un secol este greu de imaginat.”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii