Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Educatie |
|

Vouchere de vacanță pentru profesori pe suport electronic

Anul acesta salariaţii din învăţământ primesc vouchere de vacanţă pe suport electronic în valoare de 1.450 lei.  
vacanta shutterstock_769031299

Voucherul de vacanţă are o perioada de valabilitate de un an de la data alimentării suportului electronic, iar beneficiarii au dreptul să îşi aleagă unitatea afiliată pentru achiziţionarea serviciilor turistice, informează Agerpres.

Potrivit ordinului de ministru publicat în Monitorul Oficial, beneficiază de vouchere de vacanţă personalul din învățământ care a desfăşurat activitate în anul 2020, indiferent de durata acesteia, inclusiv personalul pensionat/ detaşat.

În cazul salariaților care au încetat activitatea în cursul anul 2020, ei pot beneficia de vouchere de vacanţă numai dacă, în termen de maximum 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentului ordin, depun la unitate/ instituţie o cerere şi dovada achitării impozitului aferent prin virament bancar în contul unităţii/ instituţiei.

De asemenea, cei care nu doresc să primească vouchere de vacanţă depun o solicitare scrisă la angajator, în termen de 30 de zile de la data publicării ordinului în Monitorul Oficial.

Sumele reprezentând voucherele de vacanţă sunt supuse impozitării în luna în care au fost acordate beneficiarului. În situaţia în care se restituie voucherul/contravaloarea acestuia, persoana beneficiază de recalcularea impozitului în luna următoare restituirii, se mai arată în documentul publicat în Monitorul Oficial.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii