FacebookTwitterLinkedIn

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat miercuri deschiderea unei anchete privind subvenţiile acordate de statul chinez pentru achiziția maşinilor electrice, pentru a apăra industria europeană împotriva “preţurilor scăzute în mod artificial”.

“Pieţele globale sunt acum inundate de maşini electrice chinezeşti ieftine, al căror preţ este menţinut în mod artificial scăzut prin subvenţii guvernamentale masive”, a declarat von der Leyen în discursul anual privind starea Uniunii Europene, susţinut în Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, relatează Agerpres.

Ea a adăugat că UE trebuie să se apere împotriva practicilor neloiale dar să menţină totuși deschise liniile de comunicare cu China.

În fiecare an, în luna septembrie, preşedintele Comisiei Europene prezintă în faţa Parlamentului European discursul privind Starea Uniunii, în care face bilanţul realizărilor din ultimul an, abordând totodată provocările comune şi prezentând priorităţile pentru anul următor, pentru Uniunea Europeană şi nu numai.