FacebookTwitterLinkedIn

Jim Rowan, directorul general al Volvo Cars, a declarat că producătorul auto nu intenţionează să reducă preţurile pentru automobilele sale electrice, în ciuda unei decizii similare din partea liderului de piaţă Tesla, care a pus presiune pe alţi producători să intre într-un război al preţurilor.

Jim Rowan a precizat că nu este nevoie de reduceri de preţuri, în condiţiile în care cererea pentru automobilele Volvo este la un nivel ridicat, iar producătorul suedez are comenzi solide pentru automobilele sale complet electrice, informează Agerpres.

Jim Rowan: „Cererea pentru autovehiculele noastre electrice pe baterie este la cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată, la fel ca şi carnetul de comenzi. Nu avem nicio intenţie să reducem preţurile.”

În ianuarie, constructorul auto Tesla a decis să micșoreze preţurile globale pentru vehiculele sale electrice, cu până la 20%. Grupul Ford Motor a adoptat o decizie similară, reducând preţul de comercializare a SUV-ului Mustang Mach-E cu până la 5.900 de dolari.