FacebookTwitterLinkedIn

În luna septembrie 2022, volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de luna august 2022 ca serie brută cu 8,2%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,3%, informează INS. 

Creșterea este și mai importantă, de 26,4%, dacă se compară septembrie 2022 cu perioada similară a anului trecut. În ceea ce privește primele nouă luni ale anului, volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de perioada similară din 2021, ca serie brută cu 8,9%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,6%.

Comparând luna septembrie cu luna august, cel mai mult au crescut volumele lucrărilor de construcții noi, cu 10%, iar în ce privește tipurile de construcții, s-a remarcat în mod deosebit zona construcțiilor inginereşti (+11,4%) și clădirile nerezidenţiale (+7,0%), în timp ce cele rezidenţiale au bifat o creștere de doar 3,6%.

În primele nouă luni ale anului, au avut loc creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+17,1%), lucrările de reparaţii capitale (+12,9%) şi la lucrările de construcţii noi (+5,8%). Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile nerezidenţiale (+19,4%), construcţiile inginereşti (+5,4%) şi la clădirile rezidenţiale (+4,0%).