FacebookTwitterLinkedIn

Volkswagen a avertizat marți că deficitul prelungit de cipuri înseamnă că 2023 va rămâne ”volatil și provocator”, dar estimează o îmbunătățire a livrărilor, după ce a raportat o scădere cu 6,8% a vânzărilor, ajungând la 4,56 milioane în 2022.

Registrele de comenzi din Europa, unde războiul din Ucraina a cauzat probleme extinse în lanțul de aprovizionare, au crescut cu 18% față de aceeași perioadă, până la 640.000 de vehicule, iar producătorul auto face eforturi pentru livrări mai rapide în acest an, se arată într-un comunicat.

„Lucrăm intens pentru a reduce și mai mult timpii de livrare pentru clienți și pentru a gestiona cât mai repede posibil stocul mare de comenzi”, a declarat directorul de vânzări Imelda Labbe, citat de Reuters.

Vânzările de vehicule electrice cu baterie (BEV) au crescut cu 23,6%, la aproximativ 330.000 de unități, precizează Volkswagen. SUV-urile sunt segmentul de piață cu cea mai rapidă acensiune, în creștere cu 4% și reprezentând 80% din toate vânzările din Statele Unite.