FacebookTwitterLinkedIn

Vacanță pentru business

Într-adevăr pandemia a fost o provocare pentru toți. Dar pentru noi a fost benefică până la urmă această perioadă pentru că ne-am dat seama cât de importantă a devenit natura pentru români și locuințele cu tehnologii noi. Cererea pentru locuințele construite de compania Ecovillas a crescut substanțial în pandemie și în momentul de față avem peste 90% din proiect vândut.

Prin natura a ceea ce facem nu ne permitem să intrăm în vacanță. Pentru că oamenii își caută locuințe și în perioada vacanței, deci vom lucra prin rotație pentru a asigura fluxul de vânzări, iar șantierul merge mai departe pentru a finaliza proiectul LOFT green apartments din Mogoșoaia. Anul acesta va fi finalizat tot complexul și tragem tare pentru a termina construcția.

Certitudini și predictibilitate

Da, ne-am lovit și noi de absența certitudinilor atunci când a izbucnit pandemia, dar am trecut de perioada aceea, iar în ultimul an de zile putem spune că lucrurile s-au reașezat. Vânzările au crescut și am reușit să vindem aproape toate locuințele disponibile din acest proiect, iar acum analizăm noi provocări și oportunități de dezvoltare. Deci da, putem spune că pentru noi au apărut elemente de predictibilitate încă din primăvara acestui an și acum ne facem planurile de dezvoltare pentru următorii 5-6 ani pentru piața rezidențială românească.  

Îngrijorări

Nu putem vorbi de o îngrijorare în ceea ce ne privește. Am trecut prin atâtea în ultimul an și jumătate încât o nouă situație de criză nu ar mai fi ceva nou. Oamenii au cumpărat locuințe și în pandemie, chiar și atunci când localitatea unde construim (Mogoșoaia) era în carantină, am avut vizionări când alții spuneau că piața imobiliară se va prăbuși. Am învățat multe în această perioadă de criză și vom trece cu siguranță și peste altele, dacă vor veni. Important este să te adaptezi perioadei prin care treci și să extragi beneficiile.

Planuri de business

Acum ne concentrăm să finalizăm complexul LOFT green apartments, cele trei blocuri din Mogoșoaia și suntem în discuții avansate în privința unor dezvoltări imobiliare viitoare. Cel mai probabil, anul viitor vom lucra la alte proiecte, planurile noastre fiind de a ne dezvolta în continuare pe piața rezidențială românească. Vedem un interes crescut pentru acest tip de locuințe prietenoase cu mediul înconjurător, cu pompe de căldură, acesta fiind viitorul în materie de construcții rezidențiale. Cu siguranță vom continua în aceeași direcție și ne dorim să obținem mai multe certificări pentru construcții verzi și să aliniem toate dezvoltările noastre la normele nZEB (nearly ZERO-Energy BUILDING).

Vacanță în țară sau străinătate

Personal, nu plec în vacanță, este o perioadă mai aglomerată în companie și anul acesta voi spune pas. Dar pot spune că urmează, la finalizarea proiectului, o mini vacanță cu echipa din cadrul companiei în Bucovina.