În urmă cu patru ani, Sabina Bădălău decide să se aventureze în necunoscut și preia afacerea de familie care abia atunci începea să se contureze, un salon de evenimente care avea să răspundă cererii din zona Capitalei. Renunță la jobul pe care îl avea în București și începe o călătorie formatorie, căutând echipa potrivită cu care să contureze visul Monato. Transformările aveau să aducă un plus de valoare locului și treptat să atragă clienți din Capitală, loc în care piața este deja saturată de cererile pe acest sector iar interesul este tot mai mare pentru evenimentele în mijlocul naturii.
La doar 20 de minute de București, în Bolintin Vale, se află Domeniul Monato, în vecinătatea unei păduri, în apropiere de cursul râului Argeș. Având o grădină impresionantă de 1,5 h, spațiul a fost proiectat pentru a găzdui evenimente în aer liber și în interior. Continuând specificul locului, elementul „apei” este prezent în numeroase forme: o cascadă impresionantă care alimentează un lac cu nuferi, o fântâna arteziană triumfală și un luciu de apă de aproximativ 200 mp pentru evenimentele în aer liber.
Toate acestea transformă grădina într-un colț de natură perfect adaptabil diferitelor evenimente, fie că este vorba de ceremonii religioase, evenimente private, corporate sau festivaluri. Biodiversitatea face posibilă prezența unor tururi ghidate și workshop-uri de peisagistică în cadrul grădiniii pentru tânăra generație, îndrumate fiind de arhitectul peisagist care a ajutat la conturarea acestui colț de natură, Alex Gheorghe de la Poteca-Studio. Amenajarea grădinii tematice a durat trei ani pornind de la un teren agricol, loc în care au fost aduse peste 100 de specii de arbori și arbuști iar cele peste 10.000 de flori perene și graminee fac un spectacol dinamic pe parcusul întregului an. Investiția de 500 de mii de euro a reușit să transforme această grădină într-un element viu, în continuă evoluție, care va surprinde în fiecare an și sezon.
În momentul planificarii acestui proiect, arhitectura clădirii fusese deja aprobată si urma toate standardele iar șantierul începuse. „Noua echipă de architecți de la CO_LABOR, care urmau să amenajeze saloanele au înțeles că aveam cu totul o altă viziune pentru ce avea să devină Monato”, mărturisește Sabina Bădălău.
„Mi-am dorit să creăm o experiență desăvârșită pentru evenimentele importante din viața oamenilor, evenimente din care avem onoarea să facem parte. La noi, totul ține de profesionalism, de oameni implicați și dăruiți, de pasiune, de experiențe unice și memorabile. Le suntem alături din prima zi, ne ocupăm de organizarea evenimentelor în totalitate și venim în sprijinul lor cu toată deschiderea pentru a reuși să scriem împreună cea mai frumoasă poveste” adăugă antreprenoarea. „Pe durata construcției, a trebuit să mă ocup și de organizarea propriei nunți iar acest lucru mi-a oferit multe învățături. Din acel moment, toate detaliile aveau să devină foarte importante”, ne punctează Sabina.
Investiția de patru milioane de euro în construcție, grădină, infrastructură și dotări, a fost direcționată în cea mai mare măsură în amenajarea salonelor. „Ne-am dorit să avem cele mai bune materiale iar placările cu marmură și piatră naturală de pe pereți și pardoseli asigură longevitatea și calitatea acestui spațiu în timp. Propunerile îndrăznețe ale arhitecților, Valentin Ionașcu și Constantin Stanciu, atenția deosebită la detalii, au reprezentat o provocare pentru echipele care au lucrat la proiect însă așteptarea și străduința lor, cred că a meritat”, concluzionează coordonatorul acestei proiect.
Elementul central al interiorului este dat de candelabrul custom-made, realizat din zeci de mii de cristale având o lungime de aproximativ 20 m ce reușește să transforme un spațiu de 1.000 mp într-un loc flexibil care poate găzdui evenimente de până la 500 de invitați. Mai mult de 100 de mii de euro au fost alocați pentru acestă piesă iar rezultatul este unul care încântă privirile.
Finalizarea lucrărilor de construcție la începutul acestui an, i-a scăpat de valul de scumpiri post-pandemie la materie primă, utilități, lipsa anumitor produse de pe piața și livrarea acestora în timp util.
Impredictibilitatea forței de muncă și criza personalului calificat în domeniul HORECA, i-a mobilizat în a forma echipe mai solide prin pregătirea personalului și cu o remunerație motivantă.
„Implicarea familiei în afaceri a reprezentat un sprijin important pentru mine. Consider că, în special în domeniul Horeca, afacerile de familie pot fi un succes, atîta timp cât membrii familiei sunt la fel de implicați și au pasiuni comune. Această afacere este una care va dăinui în familia noastră pentru că am pus multă pasiune și muncă aici iar tânăra generație care vine din spate, este deja atrasă de ce s-a creat. Soțul meu, Răzvan este alături în tot demersul acesta și împreună vom duce la bun sfârșit și planurile de viitor pe care le avem”, mărturisește Sabina Bădălau.
In decursul anului următor, tinerii și-au propus să pună bazele unui hotel în vecinătatea salonului, hotel ce ar dispune de 30 de camere, piscină olimpică exterioară și o grădină amenajată pentru evenimente de peste 300 de persoane. „Ne așteptăm să investim încă două milioane de euro însă avem siguranța că toate aceste investiții vor aduce satisfacție și bunăstare în rândul oaspeților noștri”, a explicat Sabina Bădălău.
Feedback-ul de anul acesta a fost unul foarte bun pentru echipa Monato și intenționează să depășească așteptările oamenilor în sezonul care va urma, deoarece „calitatea serviciilor trebuie să treacă dincolo de imaginea pe care ne-am străduit până acum să o creăm”, menționează Sabina Bădălau.