FacebookTwitterLinkedIn

Visual Fan, companie listată la Bursa de Valori București și deținătoarea brandului Allview, anunță extinderea portofoliului Allview Industry prin lansarea panoului fotovoltaic monocristalin, destinat uzului industrial.

Panoul fotovoltaic monocristalin dispune de putere de ieșire de 470 W și eficiență de conversie de 21,6%. De asemenea, dispune de o cutie de distribuție IP68, iar tensiunea maximă a sistemului este de DC 1.500 V. Panoul prezentă un coeficient de temperatură de -0,37%/grad Celsius și temperatura sa de funcționare variază de la -40°C la 85°C. 

Compania prevede, pentru trimestrul patru, o creștere a vânzărilor de sisteme fotovoltaice cu 30%, față de trimestrul trei, și își propune că în următoarea perioadă să distribuie sistemele fotovoltaice Allview și în afara României.

“Ne confruntăm cu o situație fără precedent pe piața energiei electrice, iar preocupările marilor consumatori din industrie legate de costurile ridicate ale acesteia sunt cât se poate de întemeiate. Într-o criză ca cea din prezent, o soluție sunt panourile fotovoltaice, o investiție cu rezultate dovedite, pe termen lung”, a declarat Lucian Peticilă – CEO Visual Fan S.A.

În decursul celor 3 luni de la momentul lansării proiectului „Solar Energy”, Visual Fan a încheiat peste 150 de contracte, dintre care 10% reprezintă contracte corporate. 

În România, la finalul anului trecut, erau peste 12.000 de prosumatori, consumatori care produc energia electrică și sunt conectați la sistemul național, iar estimările autorităților arată că până la sfârșitul anului vor fi în jur de 30.000 de prosumatori. Targetul pe care compania Visual Fan îl vizează până la finalul anului 2022 este un procent de 6% din cota de piață de vânzare și montaj a sistemelor fotovoltaice pe ultimele 6 luni ale anului.