FacebookTwitterLinkedIn

Vila din Londra, unde actorul Richard Burton a locuit la începutul carierei sale, a fost pusă în vânzare la prețul de 9,8 milioane de dolari.

Vila are șapte dormitoare, patru băi și trei saloane. Richard Burton a locuit aici cu prima sa soție, Sybil Christopher, din 1949 până în 1956. Soții au cumpărat inițial un apartament la parter, apoi și pe celelalte, când Burton a început să aibă succes. În 2011, actorul Martin Sheen, originar din Țara Galilor, ca și Burton, a dezvelit o placă albastră amplasată la primul etaj al clădirii, care comemorează anii în care Burton a locuit aici.

Vila în stil victorian a fost ridicată la 1860, după planurile arhitectului Henry Davidson și are șapte dormitoare plus încă un apartament separat, cu două dormitoare și vedere spre grădină. Grădină care măsoară 20 de metri lungime.

Deși clădirea a fost renovată și modernizată, elementele originale au fost menajate, între acestea șemineurile de marmură, ferestrele înalte, ușile cu glasvanduri.

Richard Burton locuia aici în 1953, când a cunoscut-o pe Elizabeth Taylor. Relația lor tumultuoasă a debutat în 1960, pe platourile de filmare de la Cleopatra.

Născut în Țara Galilor, într-o familie cu 13 copii, el fiind al 12-lea, Richard Burton a evoluat de la modestul actor de teatru la unul dintre cele mai mari staruri de cinema ale epocii sale. Suferind toată viața de alcoolism, ca și tatăl său, Burton a fost căsătorit de cinci ori – de două ori cu Elizabeth Taylor – și s-a stins la 58 de ani.

Deținător al premiului Tony și considerat urmașul lui Sir Lawrence Olivier, Burton se numără printre marii actori de cinema care nu au câștigat Premiul Oscar (deși a fost nominalizat de șapte ori). Elizabeth Taylor, în schimb, a câștigat două Oscaruri, pentru rolurile din Butterfield și din Who’s Afraid of Virginia Woolf.

Foto Knight Frank