FacebookTwitterLinkedIn

Meta Estate Trust, companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar, a obținut în primele șase luni ale anului 2023 venituri de peste 6,3 milioane de lei, în creștere cu 60% față de aceeași perioadă a anului trecut. 

În același timp, compania a încasat echivalentul în lei a cca. 3,4 milioane euro din tranzacții, realizând un exit total din două proiecte de investiții și parțial din alte patru. Marja brută a investițiilor exitate în primul semestru al 2023, înainte de cheltuielile generale, s-a situat la 3,8 milioane lei. Profitul brut, de 3,4 milioane de lei, este de cinci ori mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut. Activele totale au depășit pragul de 100 de milioane de lei la finalul semestrului 1.

„În primele șase luni ale anului 2023 am investit peste 4,8 milioane euro în opt proiecte de investiții, dintre care patru proiecte noi în București, Constanța și Brașov. Beneficiem de o poziție bună de numerar și vom continua să investim în noi oportunități de piață,” declară Alexandru Bonea, CEO Meta Estate Trust.

Strategia de dezvoltare pe termen mediu a Meta Estate Trust are ca obiective principale obținerea unui randament investițional atractiv pentru acționari (ROE 15% anualizat pe cicluri de 2-3 ani), scalarea modelului de business la pragul de 100 milioane de euro total active și transferul pe Piața Principală a Bursei de Valori București.