Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Vasile Onaca

Vasile Onaca.jpg
Avere: 12- 13 milioane de euro Vârstă: 51 de ani Reşedinţă: Cluj Domenii: Comerţ, imobiliar         

Vasile Onaca este unicul asociat al companiei Oncos, societate comercială înfiinţată în anul 1991 cu capital integral privat. Activitatea este coordonată din localitatea Floreşti, unde societatea deţine un activ în suprafaţă de 45.000 mp.

Onaca a înfiinţat aici o hală de creştere a păsărilor pentru carne, o fermă de găini ouătoare, o fabrică de pâine, un laborator de patiserie şi sere pentru plante ornamentale. Producţia rezultată este comercializată en-detail prin reţeaua de 15 magazine din oraşele Cluj, Gilău, Huedin, Zalău, Jibou, Turda, Câmpia Turzii, Luduş, Gherla, Dej, Beclean şi Bistriţa. În anul 2000, Oncos a achiziţionat abatorul de păsări din localitatea Floreşti de lângă Cluj-Napoca.

Societatea dispune de spaţii proprii de creştere a puilor de pasăre în ferme în comunele Floreşti, Gilău, Jucu şi Bogata din judeţul Cluj şi cele din comuna Hereclean, judeţul Sălaj. Cifra de afaceri a companiei a fost în 2009 de 35,1 milioane euro, comparativ cu 2008 când a fost de 41,4 milioane euro. Societatea avea, în 2009, circa 950 de angajaţi. Portofoliul de clienţi cuprinde aproximativ 450-500 firme din cele mai diverse domenii de activitate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii