Cautare
, Forbes Staff

Tech |
|

Vargha Moayed, Chief Strategy Officer UiPath: România are un bazin solid de talente, însă românii trebuie să fie mai îndrăzneți

Vargha Moayed, Chief Strategy Officer al UiPath, susține că în pofida faptului că se confruntă cu fenomenul “brain drain”, România are un bazin solid de talente, adăugând că românilor le lipsește încrederea în forțele proprii.
048 MP UiPath 4

Chief Strategy Officer al UiPath este de părere că România are un bun sistem educațional elementar și o bază solidă de talente, chiar dacă nu se ridică la nivelul Indiei.

“În pofida fenomenului brain drain, bazinul de talente este solid în România. Talentul românesc este de clasă mondială. Însă românii nu au suficiente exemple de succes la scară globală. Românii trebuie să creadă mai mult în forțele proprii. Trebuie să gândească mai îndrăzneț. Și pe Silicon Valley a existat o scânteie, la un moment dat”, a afirmat Vargha Moayed, în cadrul evenimentului de lansare a raportului McKinsey- The Rise of the Digital Challengers: How digitization can become the next growth engine for Central and Eastern Europe.

În plus, reprezentantul UiPath a precizat că Guvernul de la București trebuie să îi susțină într-o măsură mult mai mare pe antreprenorii locali.

“Și Guvernul trebuie să fie mai îndrăzneț. Acestei țări îi lipsește îndrăzneala. Trebuie încurajați mai mult antreprenorii locali din IT. Trebuie să fii sponsorul lor. Guvernul român nu prea cumpără nimic de la antreprenorii locali. Alte țări susțin în mod activ antreprenorii locali și au încredere în oamenii lor”, a precizat Moayed.     

În primăvara acestui an, UiPath a reușit performanța de a deveni primul unicorn românesc (companie de tehnologie a cărei valoare a depășit 1 miliard de dolari. Ulterior, UiPath a primit o nouă finanțare, în valoare de 265 de milioane de dolari, fiind evaluat la 3 miliarde de dolari. Compania are sediul central în New York și este prezentă în 14 țări din Europa, America de Nord și Asia. De la înființare, UiPath a primit finanțări de peste 400 milioane de dolari de la investitori importanți, care au pariat pe giganți precum Facebook și Google. Compania se așteaptă să încheie anul 2018 cu peste 1.700 de angajați și cu operațiuni de business în 30 de birouri din 16 țări. Compania fondată de Daniel Dines și de Marius Tîrcă a anunțat în iulie că și-a crescut venitul anual recurent de la 1 milion de dolari la 100 milioane. UiPath are acum mai mult de 1.800 clienți globali și adaugă la această listă 6 noi clienți de tip enterprise pe zi. Compania estimează că venitul anual recurent să crească de peste 4 ori la sfârșitul anului 2018, în comparație cu finalul lui 2017.

“Cred că în 3-4 ani unii dintre cei mai buni oameni a-i noștri o să plece din firmă și o să își dezvolte propria companie deoarece ei au văzut că este posibil să ajungi un lider global”, a adăugat Vargha Moayed.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii