FacebookTwitterLinkedIn

Compania de asigurări Allianz-Țiriac a încheiat anul 2021 cu prime brute subscrise în valoare de peste 2 miliarde de lei, în creștere cu aproximativ 55% față de 2020. Profitul operațional a ajuns la 162 milioane de lei. Aceste rezultate marchează 2021 ca cel mai bun an din perspectiva vânzărilor, profitabilității, a numărului de clienți și a inițiativelor de creștere.

“Allianz-Țiriac a avut nevoie de 20 de ani pentru a atinge primul miliard de lei vânzări și doar de 5 ani pentru al doilea. Același lucru s-a întâmplat și în cazul numărului de clienți – 20 de ani pentru 500.000 de clienți și doar 5 ani pentru a depăși borna de 1 milion”, a afirmat Virgil Șoncutean, CEO Allianz-Țiriac.

În anul care a trecut, Allianz Țiriac a făcut și o achiziție a unei alte companii de asigurări și reasigurări – Gothaer România. Este prima achiziție a companiei, după 25 de ani de creștere organică. Gothaer vine cu o bază de 50.000 de contracte cu persoane fizice și companii.

Cele mai puternice creșteri au fost înregistrate pe segmentul asigurărilor RCA, viață și asigurări de călătorie. Subscrierile totale din asigurări de viață s-au majorat cu aproximativ 40% și au depășit 277 milioane de lei. Vânzările de asigurări de locuință au avansat cu peste 20%, în timp ce în cazul asigurărilor de călătorie subscrierile s-au triplat.

Business-ul cu asigurări auto este însă cel mai performant, realizând o majorare cu 80%, până la 1,2 miliarde de lei. Dar compania avertizează că propunerea de plafonare a tarifelor pune în incertitudine așezarea pieței pe o traiectorie corectă în 2022.

“Insuficiența primelor în raport cu acoperirile de milioane de euro, tolerarea derapajelor unor service-uri auto sunt adevăratele probleme ale pieței. În lipsa corecțiilor, clienții sunt cei care suferă“, spun reprezentanții Allianz Țiriac.

În 2021, au fost direcționate clienților și tertilor păgubiți în baza polițelor încheiate aproximativ 768 milioane de lei, cu 11% mai mult față de 2020. Cea mai mare parte despăgubire din 2021 s-a situat la aproximativ 7 milioane de lei și a fost plătită în urma unui incendiu produs la instalația electrică a unei hale care a afectat în totalitate stocul de marfă al companiei asigurate.