FacebookTwitterLinkedIn

Vânzarea planificată a acțiunilor angajaților OpenAI, care ar evalua startup-ul la aproximativ 86 de miliarde de dolari, este în balanță după concedierea bruscă a CEO-ului Sam Altman și după alte plecări din managementul companiei, potrivit Reuters.

Oferta de licitație, pe care o conduce Thrive Capital, nu s-a încheiat încă, dar este în faza finală și se așteaptă să fie finalizată luna viitoare.

Consiliul de administrație al companiei ChatGPT l-a concediat vineri pe Altman. De asemenea, Greg Brockman, președintele și co-fondatorul OpenAI, a demisionat din consiliul de administrație și a părăsit compania.

Plecările i-au șocat pe mulți angajați care au aflat despre schimbările bruște ale managementului printr-un mesaj intern și de pe blogul public al companiei.

Susținut de miliardele de dolari oferite de Microsoft (MSFT.O), care nu ocupă un loc în consiliul de conducere al organizațiației non-profit care guvernează startup-ul, OpenAI a declanșat agitația inteligenței artificiale generative în noiembrie anul trecut, lansând ChatGPT.