FacebookTwitterLinkedIn

Odată cu lansarea serviciului, clienții Revolut Metal vor putea efectua până la 100 de tranzacții gratuite instantaneu. Utilizatorii pot tranzacționa  acțiuni dintr-un portofoliu de 300 de companii listate la Bursa din New York și NASDAQ. Serviciul oferă actualizarea prețurilor acțiunilor în timp real și date despre nivelul de performanță al pieței.

În prezent, printre cele 300 de companii din Statele Unite ale Americii în care românii pot investi, se numără nume sonore precum: Apple, Amazon, Facebook, Tesla sau IBM.

În săptămânile ce urmează, Revolut va extinde serviciul și către utilizatorii săi Standard și Premium. În timp ce utilizatorii Standard vor avea o limită de tranzacționare de 3 tranzacții pe lună, cei Premium vor putea efectua până la 8 tranzacții lunar. Odată depășite aceste limite, se vor aplica comisioane de 5 lei pentru o tranzacție și va fi percepută o taxă de custodie de doar 0,01% pe an. Suma minimă care poate fi investită este de 1 dolar american.

Citește și: Revolut este disponibil cu Apple Pay în România

Toate tranzacțiile vor fi efectuate, ca de obicei, din portofelul electronic Revolut, disponibil în 29 de monede, ceea ce înseamnă că oricine va dori să investească va putea transfera bani din contul curent în moneda locală într-un cont în dolari americani, beneficiind de cunoscutele rate excelente de schimb valutar ale Revolut și de un proces de conversie automată.

Revolut va continua să dezvolte serviciul de investiții, urmând ca pe viitor utilizatorii să poată investi în acțiuni ale unor companii listate la bursă în Marea Britanie și în Europa, în Exchange Traded Funds (ETF-uri), precum și în titluri de valori ISA. De asemenea, compania are în vedere extinderea serviciului la nivel global, urmând ca pe viitor și utilizatorii din afara Spațiului Economic European să poată beneficia de el.

 Acesta este un nou pas uriaș din misiunea noastră de a face serviciile financiare mai incluzive, inovatoare și accesibile. Investițiile în acțiuni au fost pentru prea mult timp rezervate unei categorii restrânse de persoane, iar asta a dus la numeroase probleme pentru cei care doresc să găsească modalități eficiente de a-și gestiona banii”, a declarat Nik Storonsky, Fondator & CEO Revolut.