FacebookTwitterLinkedIn

Miercuri, 13 septembrie, Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, va susține ultimul său discurs privind starea Uniunii Europene înainte de alegerile europene, urmat de o discuție cu eurodeputații.

Cu nouă luni înainte de următoarele alegeri pentru Parlamentul European ce vor avea loc între 6 și 9 iunie 2024, președinta Ursula von der Leyen va prezenta prioritățile Comisiei până la sfârșitul mandatului său.

Temele posibile ce vor fi abordate includ: o Uniune Europeană mai puternică și mai rezilientă, sprijinul continuu al UE pentru Ucraina în războiul împotriva agresiunii Rusiei, securitatea și independența energetică a UE, pe dubla tranziție verde și digitală a UE, precum și protejarea valorilor fundamentale ale UE.

Eurodeputații vor evalua activitatea Comisiei și planurile sale pentru anul următor, pe lângă prezentarea propriilor priorități.

Dezbaterea privind starea Uniunii Europene este un moment-cheie de asumare a responsabilității Comisiei Europene în fața reprezentanților aleși în mod democratic ai UE, promovând o Uniune mai transparentă și mai democratică.